Uppsatsen och mysteriet med sidnumrering…

Skärmavbild 2011-01-31 kl. 15.37.24 Är ”Portal för guider” lösningen? De två vanligaste frågor vi får när det är dags att lämna in uppsatsen är relaterade till uppsatslayouten. Hur skapar jag en innehållsförteckning? Hur gör jag för att få sidnumret att starta på sidan 3? Principen om hur du går tillväga är det samma oavsett vilken version av Word du skriver i. Först delar du dokumentet i olika sektioner, sedan tar du bort länken mellan sektionerna och sist men inte minst infogar du sidnumrering.

Det verkar enkelt men verkligheten är tyvärr något helt annat. Tillvägagångssättet är samma men menyerna ser däremot olika ut beroende på vilken version av Word du använder. Om du inte är van vid Word gäller det att följa instruktionerna steg för steg för att lyckas. Ett bra tips är att använda Portal för guider. Portalen är en tjänst från ComAround och erbjuder guider för bland annat Internet Explorer 7 & 8, Access 2007, Adobe Photoshop, Office 2003, 2007, 2010 samt guider för Windows 7, Vista och XP.

Det är enkelt att använda, klicka i mapparna för att se innehållet eller använd sökrutan för att snabbt ta fram informationen. Smidigheten med guiden är att du får hjälp när du behöver det, på campusområde eller hemma. Du hittar även ett antal interaktiva manualer i mappen E-Learning som du kan testa. Have fun! 😉

Skärmavbild 2011-01-31 kl. 14.26.04
Skärmavbild 2011-01-31 kl. 16.21.56

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *