Databasen Byggdok

Byggdok loggaByggdoks kunskapsbank ”Fastighet Bygg Miljö” är äntligen tillbaka och återskapad i sin helhet efter nedläggningen via portalen Byggtorget.se.

Högskolebiblioteket i Halmstad står för driften och den tekniska lösningen på uppdrag av Byggnadsmaterial LTH. Innehållet är detsamma som förut, ca 268.000 ämnesindexerade referenser, från starten 1966 t o m 2006 (samt 120 poster 1900-1965).

Databasen är unik i sitt slag, då den innehåller över 40 års närmast heltäckande utgivning av svenskt material i byggande i mycket vid bemärkelse, samt att hälften av databasen utgörs av nordiska och internationella informationskällor. Det gäller både artiklar ur facktidskrifter, branschtidningar, dagspress, kapitel av böcker och handböcker, forskningsrapporter, doktorsavhandlingar, examensarbeten, konferenser, statliga publikationer, branschföreskrifter, lagar och regler, nyheter, pressmeddelanden etc.

Sök i databasen här: http://bibweb.hh.se/byggdok/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *