Missa inte Google Scholar!

Den välkända sökmotorn Google har utöver sin vanliga webbsökning ett antal olika specialsökfunktioner. Av speciellt intresse för studenter och forskare är tjänsten Google Scholar som bara söker olika typer av vetenskapligt material (främst artiklar).

Det är lite som att söka i flera databaser samtidigt och om man sitter på campus finns dessutom länkar till mycket av det material som är tillgängligt i fulltext via Högskolebiblioteket.

Google Scholar har visserligen inte alltid lika många sökfunktioner som bibliotekets databaser men ett antal begränsningsmöjligheter finns och i resultatlistan ges extra uppgifter som t.ex. vilka publikationer som citerar det aktuella verket och exempel på relaterade publikationer. Rekommenderas varmt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *