Lite drygt 15 veckor i Austin med omnejd…

Jobbet sedan sist..

har, förut den vanliga undervisningen, bestått av observation av en lärare, vilket var intressant, uppföljningen kommer i nästa vecka. Jag har träffat Lynda på Tides och vi har diskuterat eventuella samarbetsmöjligheter. I nästa vecka ska vi, tillsammans med Sarah och Drew Hays, diskutera något som kallas International Sprint. Det kommer att handla om nutrition (i Austin och Halmstad), så jag kanske engagerar dig, Jennie : ). I fredags genomförde jag min ”critical thinking” presentation, det kom inte så många lärare men vi hade en bra diskussion. Kanske kan jag göra om denna i Halmstad? Senare på kvällen gick jag på en föreläsning om djurs beteenden i, ”Hot Science Cool Talks med Dr. Michael J. Ryan – A Taste for the Beautiful. I samband med föreläsningen fick jag även hälsa på några gulliga individer….

Fritiden..

Jaa, det har ju varit ”Thanksgiving” med lite längre ledighet och Gunnar passade på att komma och hälsa på mig. Jag hade planerat en rundresa med hyrbil så vi besökte Nationalparken Big Bend intill Mexikanska gränsen, San Antonio och vi hann även med två dagar i Port Aransas som ligger på mustang Island vid Gulf kusten.  Vi var även bjudna på en Thanksgiving middag hos min ridkompis Ann. Nedan kommer en lite längre bildkavalkad från vår resa.

I Big Bend bodde vi i Tin Valley, i en husvagn från 1963….. och jaa, det var svinkallt på nätterna men med en fantastisk stjärnhimmel…

Vi hikade runt på olika stigar. Widow Trail, St. Elena Canyon trail, mf.

Vi mötte också några olika djur i Big Bend…

Men mest spännande var när vi mötte en Svartbjörn på stigen. Gunnar stod öga mot öga med honan och hennes unge på bara 8-10 m avstånd. Jag mötte sedan björnarna som Gunnar lyckats få att vända på stigen, på lite längre avstånd, men jisses så överraskad jag blev. Björnarna var dock helt fredliga och Gunnar lyckade fotografera honan…

Vi gjorde ett besök på McDonald Observatoriet och lärde oss om solen och månen, bl.a.

Bilen blev rätt smutsig på alla ”dirtie roads” i Big Bend

En snabbtur till San Antonio, Alamo och River Walk, hann vi med….

..innan vi gick på Anns Thanskgiving middag. Vi spelade bl.a. ett spel som heter ”Words against Humanity” Ett spel som varit (eller är?) förbjudet i Sverige!!!

Helgen efter gjorde vi en snabbvisit till Port Aransas….

Som avslutning på Gunnars vistelse här i Texas fick jag upp honom på en scen i Austin, närmare bestämt på New World Deli café. Tyvärr lite suddigt foto, men jag hoppas att ni ser att är Trubadur Weber…..

Hej hopp- nu ska jag cykla till Mt. Bonnell och titta på utsikten och kanske besöka Improv teatern i kväll. I morgon Söndag ska jag också göra en spännande sak… mer om detta i min nästa blogg…. Ps. Nu är det så varmt att jag kan bära shorts igen….Temperaturen svänger verkligen upp o ner…

Kram Eva

 

2 tankar kring ”Lite drygt 15 veckor i Austin med omnejd…

  1. Eva

    Tack Emma! Ja, en det ar och har varit en nästan ofattbar upplevelse, det finns dock saker jag inte kommer at sakna. ..Jag längtar nu till att komma hem och att fa jobba med dig och mina övriga kollegor, och jag ska försöka ta med mig lite ”Texas Spirit” till Halmstad och se om jag kan fa det att ”smitta” over till var organisation…
    Kram Eva

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.