Åtta veckor i Austin..

Senaste veckan på jobbet (och fritiden).

I fredags eftermiddag 13-16, så var jag med på en workshop som handlade om hur man kan förbättra sitt föredragshållande (om forskning, t.ex). Och alltså, visst är det spännande när ens fritidsintressen och jobb plötsligt är samma sak (och då menar jag inte forskningen).

Jag har börjat en kurs i improvisationsteater (söndagar på Hideout Theatre, se ovan) och på workshopen om att hålla bra fördrag gjorde vi precis samma sak , ledd av en ledare från just denna teater. Inte så dumt, mycket handlar ju om att fånga sin publik när man pratar och har man svårt att improvisera efter vilka som lyssnar och vad som händer så blir ju ens föredrag väldigt statiskt och kanske rätt oengagerande….

Det är kul med teatern för den påminner om Kvartersteatern i Halmstad, där jag och Margaretha Borgström, en gång i tiden var engagerade (med knakiga scengolv och små mörka kyffen). Men….vad svårt det är att inte planera exakt vad man ska säga i förväg- vänster hjärnhalva är ju så van att få styra.. En övning vi gjorde på workshopen var att två o två rita en drake, ett streck i taget varannan gång, och namnge den tillsammans-en bokstav i taget, så här blev min och Ellies… söt va?

 

Ja, så var ju Hans Pohl från STINT här och alla STINT-stipendiater i USA kom också hit till Austin.  Några av oss träffades på Cherrywood coffehouse, tyvärr var det ingen livemusik denna söndagskväll.

Den andra bilden är från måndagseftermiddagen efter att vi lyssnat på varandras erfarenheter så här lång – det tog tid… men var spännande. Jag var sist upp och kände mig redan då lite risig (igen!) men jag höll ut hela kvällen, STINT bjöd ju på mat på Black’s – urgod barbecue, det ville jag inte missa…… Lone star är min favorit Texas öl- billig och lättdrucken men med smak.

Ser ni allt engångsmaterial? Det används väldigt mycket här och tydligen inte bara i Austin, berättade de som var från L-A och Ohio. Även återvinningen och kärlen man ska använda är ett helt kapitel för sig. Jag har tagit flera bilder så det kommer en liten bildkavalkad om återvinning i en framtida blogg..

Jaa, så i går, tisdags fick jag feber så jag valde att ta det lugnt och stanna i sängen både i går och idag dock sitter jag upp o bloggar nu 🙂 lite dåligt samvete får jag för jag vet att, i alla fall Katie, behöver min hjälp, men jag orkade inte ta mig till jobbet…

Imorgon bitti ska jag ändå försöka återgå och då vara med på en stresshanteringsträff. Jag tänkte det kunde vara intressant att se vad HR gör för sina stressade anställda här på UT. Mer om detta i nästa blogg. Lite avstressande är det faktiskt att prata med de olika djur som finns lite varstans runt om på universitetsområdet.   Ja just ja, innan jag avslutar veckas blogg så måste jag ju avslöja vad jag åt på Texas State Fair förra lördagen….. Deep fried SNICKERS….mums, mums………. Hej så länge- hoppas vi hörs om en vecka igen! Eva

2 tankar kring Ӂtta veckor i Austin..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.