7 veckor i Austin

På Jobbet…

I fredags var jag på ett intressant föredrag av Sandra Tsing Loh… https://en.wikipedia.org/wiki/Sandra_Tsing_Loh  och jag håller med henne att vi borde träna mer på hur vi ska förmedla vår forskning  ut till alla i samhället. Många människor säger att de gillar trädgård, hundar, barn, kattor mm, tänk om vi också kunde få människor att säga att de gillar forskning på samma sätt………

Vad tycker ni om titel-omvandlingen nedan…?

I övrigt så har det, och är, en ganska hektisk vecka. På söndag kommer Hans Pohl från STINT och jag ska, tillsammans med de fem övriga USA-stipendiemottagare, redovisa vår vistelse- vad vi gör och vad vi lärt. Detta sker på måndag, så nu jobbar jag för fullt på min PP:t föreläsning. Jag ska även denna vecka sätta ihop en mapp och ett litet föredrag om Kritiskt tänkande vilket ska presenteras för min lilla arbetsgrupp på TIDES (min avdelning) samt ha ett möte ang. ett eventuellt samarbetsprojekt mellan TIDES och HPC. Jag har också testat att ge 8 projektplaner deras ”Grades (1-25 p)”, en intressant upplevelse.

På fritiden….

Så vad skulle jag ha alla signerade dokument till? Jo, en bussresa till Dallas och

Texas State Fair- den största i USA enligt vissa källor (vår reseledare). Eftersom jag är lite besatt av t-shirts så blev det en t-shirt (plåstret på armen är från min ”Flu Shot” som jag kunde köpa och få injicerad på apoteket).  Här nedan kommer en liten bildkavalkad från lördagen besök på ”the Fair”. Börja gärna med att kika på denna korta lilla underbara film: https://youtu.be/nw464xlMp6Q

En lite större variant av samma ras… https://youtu.be/ZlK6v7YEOew

Mat var också en viktig och stor del på mässan. Lite kymigt att först hälsa på kalkonerna och sedan se deras kroppsdelar i barbecue ståndet….

Till sist vill jag visa en närbild på något jag åt på mässan, även om närbilder på mat är något jag verkligen inte gillar. Uppdrag till nästa vecka… gissa vad jag åt! Ledtråd- det var sött och innehöll en mycket vanlig ingrediens här i USA.

Hoppas vi hörs nästa vecka, nu ska jag cykla till jobbet och kolla in ett osmolaritetsexperiment lett av Dr.  Peter English, spännande värre….

Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.