1/3 av tiden i Austin har nu gått…

Jobbet denna vecka

har varit lite mer intensivt, vilket gör att bloggandet förskjutits till idag, fredag. Två möten har tillkommit i min kalender, vilka återkommer varje vecka. Jag fick en uppgift av Stuart att hålla torsdagen lektion för ”Urban Ecosystem” studenterna (50 st) och jag valde att prata med studenterna om hur man tänker för att få till bra argument.  Studenterna fick i uppgift att försöka övertyga ”The Swedish Professor” att forskning på ”Urban Ecosystems” är nödvändigt…De fick förslag på lite olika perspektiv…. och ja, om ni undrar, lite pondus har maten här bidragit till …… (1/6 metoden har dock påbörjats…)  

Jag fick även uppgiften att vara med på ytterligare ett labtillfälle i den andra kursen (SIAD) som jag följer. Så på onsdagarna har jag undervisning 6 timmar i labbet med denna grupp (i stället för 3 som tidigare var bestämt). Katie, som ansvarar för kursen, har 150 studenter, så hon uppskattar verkligen min hjälp. Det finns flera TA , Teaching Assistant, på plats, men en ”professor” kan ta mer ansvar. I onsdags var det brainstorming för att hitta ett forskningsprojekt och det osade rejält om allas hjärnor…. Det verkar bli en hel del mikrobiologiprojekt vilket glädjer mig!  Bilder på detta kommer senare…….

I veckan skulle jag även gradera tre studenters stipendieansökan (på 90.000 US dollar/4 år), väldigt svårt, alla studenter verkade superduktiga. Det är tur vi är flera som graderar dem…

I ovankanten syns mitt IRB ( Institutional Review Board) ansökningsnummer. I veckan har jag även gått igenom 5 st onlinekurser om forskningsetik, mm och efter det skickat in en ansökan om att få intervjua UT-studenter om deras syn på problemlösning, vilket är tänkt ingå i min Masteruppsats i Pedagogik… och Annikas och min artikel håller just nu på att språkgranskas av Elizabeth..Jippie!!

Fritiden denna vecka….

För att ni inte ska tro att jag inte utsätts för prövningar här i Austin så tänkte jag börja med att berätta om dem.. Jobbigast är nog den ständigt återkommande förkylningen som visar sig genom att jag får lock för öronen. Var tredje, fjärde dag slår den till och håller i sig ett dygn… Men nu har jag  skaffat mig ett ”VAPEN” Funkade första ggn….hoppas, hoppas,…

En annan prövning är toaletten som strejkar varje gång det regnar… inte kul.. som tur är kan jag använda en annan toalett (i det stora huset som också är till uthyrning). Vi tror det är vakuumpumpen (inte stopp alltså) men min Hyresvärdinna vill vänta lite med lagning eftersom den inte strejkar jämt…… hmmmm… Till sist är det Kackerlackorna, men de är igen stor prövning… Mina Westernboots kommer väl till pass här!

Nu ska jag snart gå på en spännande föreläsning, mer om den i nästa blogg. I morgon lördag ska jag också göra något, förhoppningsvis, roligt. För att kunna uppleva detta roliga var jag tvungen att fylla i 3 olika dokument…

Vi ”hörs” igen nästa vecka hoppas jag!

Kram från Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.