Länk

På min arbetsplats..

https://youtu.be/Wu_o7Vu5t9o

Äntligen har jag lyckats fånga studenter som är på väg till nästa undervisningslokal… ofta byter de plats efter en 45-50  minuters lektion, ett bra sätt att få studenterna att inte sitta för länge….? Klicka på länken så får du höra sorlet också…..och ja, jag har krockat en gång när jag försökte ta mig över i rusningstid och glömde kika bakåt (jag var gåendes och fick ett cykelstyre i midjan…).

Hittade en död fågel, (biätare?) på balkongen jag stod och filmade, kolla in hans färger (som beror på brytningen av ljuset, vilket jag faktiskt pratat om i P4 Halland för några år sedan…).

Jag har fått en kommentar på Facebook ”hinner du jobba” : ) …. så denna blogg får inledas med arbetsinsatser… Denna vecka har jag justerat klart Annikas och min artikel om studenters tankar kring kursvärderingar och väntar nu på ett mail från Sarah. Hon ska hjälpa mig hitta någon som kan göra en språkkontroll av vårt manuskript… Jag har också skrivit klart min projektplan för min Masteruppsats och fått den godkänd från Stockholms universitet. Kul! jag ska intervjua några UT studenter men innan dess måste min ”forskning” genomgå en kontroll av IRB (Institutional Review Board) här på universitetet, så nu i dagarna sitter jag med den ansökan….hoppas den går igenom… och inte tar för lång tid att få godkänd….

För övrigt har jag varit på mina laborationer och i går redovisade några av SIAD studenterna (jag undervisar ju även FRI-studenter) sina forskningsundersökningar (genomförda på 2 veckor)- oj vad duktiga de var! De kommer ju direkt från High School och har ingen tidigare träning på detta, men de är verkligen smarta! Vore kul att testa detta på våra studenter……. Några av studenterna ville verkligen att jag skulle lyssna just på deras redovisning, vilket kändes riktigt bra!

Jag har i veckan lyssnat på ett tal av  Gregory L. Fenves (is the 29th president of The University of Texas at Austin) och han pratade en del om de insatser UT gör för att även fattigare familjer ska kunna skicka sina ungdomar till UT (om de har höga betyg förstås). Han höll ett 30 minuter långt tal och arrangemanget var verkligen pampigt!

Jag träffade också den internationella avdelningen en förmiddag. Erik Möllerström har fått mer info om en typ av samarbete vi kunde starta upp: Global Classrooms Curriculum Integration, se https://mail.hh.se/service/home/~/?auth=co&loc=en_GB&id=263521&part=2

Det verkar vara ganska enkelt att genomföra – är det någon där hemma som tycker det skulle vara intressant att pröva? Jag kan höra med min lärare här också- jag har mest kontakt med kemi och biologilärare…

Fritiden denna vecka…..

Jag cyklade förbi detta hus… Kolla in dalahästen och namnet: Olsson….(släkting till dig, Lottie?) och njuter av alla blommor som nu poppat upp efter det livgivande varma regnet…..

I fredags köpte jag lite god getost tillverkat i Utah och drack en hel flaska rödvin med den….och kollade på en Netflix serie- Orange is the new black….

Gott, nu startar min ”class” snart (som ofta är på lunchtid- några regelbundna mat-tider verkar inte finnas….), så jag måste sluta. Mina dagar börjar ofta lite senare men slutar också lite senare (lab-dagarna slutar jag ca.18.30).

Hoppas vi hörs nästa vecka igen!

Eva

 

2 tankar kring ”Fem veckor i Austin

    1. Eva Strandell Inläggsförfattare

      Japp, men det är lite frustrerande att gå och vänta på andras svar, hur många ggr törs man fråga sin ”chef” utan att verka besvärlig? Antagligen har Sarah inte fått svar, i sin tur, från språkavdelningen…. Skulle vara kul att få artikeln ivägsänt till ny tidskrift snart….

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.