Länk

Gissade ni rätt?

Ja, jag var på amerikansk fotboll i lördags. Det kändes nästan som att vara på en OS-invigning, jag visste att sporten var stor men det här! Se korta filmsnuttar jag tagit på Youtube:  (nu har jag gjort rätt så att länkarna är klickbara) https://youtu.be/21S5zvzUw1k  ,  https://youtu.be/cn9BZbykJqg   samt  https://youtu.be/xtXrm0QIQD0

Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium byggdes 1924, är den 9:de största stadion i världen och rymmer över 100 000 åskådare. Som tur var fick jag en gratis T-shirt så jag kände mig som en i mängden..

Jobbmässigt..

har det också hänt lite och efter ett avdelningsmöte  jag har börjat förstå bättre  vad min avdelning TIDES (Texas Institute for Discovery Science) ansvarar för.

1. De  ska ge studenter kurser som engagerar och som initierar forskningstänk, typ FRI (Freschmen Research Initiative) och SIAD (Scientific Inquiry Across the Disciplines, fd Research Methods). Jag har lyckats komma med och kommer att undervisa/handleda i båda dessa ”Streams”, se nedan.

2. De ska stödja undervisande personal, bla. med tips och feedback (det tar 50 timmar att få ”inbitna” föreläsare att ändra på sitt pedagogiska tänk- var det en forskare här som sa).

3. De ska hjälpa till med att utvärdera ansökningar och göra stipendier synliga för campusanställda.

Som sagt har jag nu även fått möjligheten att följa en ny FRI stream- Urban Ecosystem, en av de ansvariga lärarna, Stuart Reichler,  är väldigt engagerad i hur studenter lär så vi har redan haft många spännande diskussioner.

Det första Stuart sa till mig var dock:- BEKLAGAR SORGEN... Tydligen har det Svenska valresultatet varit en stor nyhet även i USA……..

I Urban Ecosystem ska jag handleda några kemilaborationer! Lite nervös blev jag men blev lugnad av att både Stuart och TA-studenterna (Teaching Assistants) aldrig heller handlett detta tidigare…. I kväll ska vi samlas vid Waller Creek för att se platsen som ska beforskas.

Jag hamnade lite efter i bloggandet eftersom jag förra veckan glömde trycka på ”publicera knappen” så den senaste lördagen- dvs i går- så var jag på ett favoritställe, min kompanjon heter Pacho och är av rasen Paint horse. På den andra hästen sitter Ann, som är så snäll och tar med mig till stallet (eftersom jag inte har någon bil). I kväll ska jag äta middag med Ann och hennes två , vuxna, barn. Ska bli kul! Antar att det blir på en restaurang….

Vi hörs om en vecka! Nu måste jag gå och duscha (för tredje gången idag) inför middagen i kväll!

Eva

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.