Tre veckor i Austin

Hur spenderar man en lördagskväll i Austin?

Förmodligen på ett  lokalt café eller pub, som detta ställe: Cherry Wood Coffee House. Det lokala bandet ledas av Neal Metha, se https://youtu.be/C38gCM9Rb50 för att höra ett utdrag- men.. Gunnar sjunger mycket bättre!…

För att ta sig till stället passerades både parker, med blommor (som inte doftade så gott) och livligt trafikerade vägar…

Kvällar som inte spenderas ute går till pizzalagning och snack med Serena…eller test av olika chokladdrycker… Chipsen då? Ja, man är nästan konstant sugen på salt i det här vädret, men jag försöker hitta annan salt mat också 🙂 . De två senaste dagarna har det dock öst ner regn (det blev en liten aning kallt att sitta i kontoret s aircondition med genomvåta byxor).  Vilket för mig över till:

Senaste veckans arbetsinsats…

I igår var jag och besökte Mary Hines föreläsning om epitel (dvs vävnader som täcker ytor, typ huden eller inuti kroppens hålrum). Mary är inte purung men hon lyste verkligen upp under den 45 minuters föreläsningen hon hade för över 300 studenter….. Hon avbröt sin monolog en gång för att studenterna skulle gissa svaret på en fråga med hjälp av Iclickers (inte telefonen alltså). Ca 75 % av studenterna svarade rätt. Annars håll hon en hyfsat snabb takt på genomgången- jag hängde med i nästa allt….undrar om studenterna gjorde det?

Ser ni den lilla figuren lite efter kl. 12 i cirkeln? Japp, det är en termit! Den lilla rackaren utsattes för Freshmen studenter. De skulle rita en cirkel eller en 8:a och sedan pilla dit en liten termit för att observera vad som hände.  Vad hände? Jo termiten följde linjen hyfsat bra- studenterna skulle sedan fundera ut en hypotes de sedan skulle testa.  Dessa studenter kommer ju direkt från High School och jag frågade några av dem vad de tyckte om detta sätt att göra laborationer på. De tyckte det var kul men jobbigt, i High School hade de bara läst ”recept” och följt anvisningar, utan att ha behövt fundera så mycket.

Hur jobbigt var det då för mig, det var ca 27 studenter i labbet (och ca 100 termiter…), ja, detta är ju USA så jag behövde bara gå runt och kika lite eftersom det var två graduated studenter (sk TA) och tre undergraduated studenter som svarade på frågorna från studenterna. En av dessa collegestudenter (hon var inne på sitt andra år) som jag pratade med berättade att hon redan nu tillhör ett forskarlag inom nanoteknik….. snacka om att börja tidigt!

Det jag gjorde låter inte så ansträngande, men jag var väldigt trött efter tre timmars vandrade i labbet.. Enligt Katie som leder undervisningen så kommer det att bli helt kaotiskt framöver…. låter spännande, eller hur!

Så.. avslutar jag veckas Blogg med en cliffhanger… Nu på lördag ska det bli oerhört spännande och nedanstående attiraljer är viktiga…. Vad kommer att hända?? Vi hörs!

2 tankar kring ”Tre veckor i Austin

  1. Annika Lindahl Norberg

    Det låter som en strålande idé med studenter som hjälplärare! Får de betalt, bättre betyg, eller vilket är incitamentet?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.