Två veckor i Austin…

Så var det dags…..saker händer….

Igår när jag i 37 graders hetta cyklade hemåt fick jag punka! Stackars mig!? Jag var tvungen att gå 300 m till närmsta cykelaffär, de var ”busy” så jag var tvungen att vänta en timme på lagningshjälp- den fördrevs på närmsta pub med en lokal öl och storbildstittande på US-open tennis, så det var nog inte så synd om mig, trots allt…

Japp, du har rätt Emma, nu känner jag att jag har landat på min nya, tillfälliga, plats här på jorden. Jag börjar få koll på vad jag ska göra arbetsmässigt och jag har massor med aktiviteter bokande på min fritid.

 

Shoppa är kul! Häromdagen tog jag en lång cykeltur till en Texas Boot Shop, och ja, det blev ett par boots..

Vad har då hänt arbetsmässigt?

I går fick jag reda på att jag ska ha en egen klass på 25 studenter, Freshmen, dvs nybörjare. Jag ska vara i ett lab i tre timmar/vecka ända fram till 10 december. Jag ska handleda studenterna som ska börja utforska vad forskning är. Det ska bli spännande, lite learning by doing – typ.

Utöver detta ska jag bygga en Canvassida (webbplattform) där det är tänkt att jag ska ge tips till hur lärare kan jobba med sina klasser för att träna studenternas problemlösningsförmåga, bl.a innehållande kritiskt och kreativt tänkande. Urkul! Detta är precis det jag är intresserad av! Sarah, min ”boss”, vill försöka åtgärda en ”skills gap” mellan vad studenterna kan när de kommer ut från UT at Austin och vad arbetsgivarna vill ha.. känns det kanske igen? Övriga förmågor som upptäcks vara för dåligt tränade är, kommunikation, team work och projektledning.

Jag ska, förutom detta, besöka flera olika lärare och deras undervisning, bl.a i fysiologi och i histologi. Mest spännande blir att besöka Michel Starbird, om han tar emot mig, som är en av världens bästa lärare inom PBL och matematik- det ni!

Det tar en hel del tid att blogga, märker jag, så nu får jag nog lämna den för idag, och börja skissa på min projektplan till min Masteruppsats i pedagogik (ja, det är ju också en slags arbetsuppgift), så jag avslutar med några bilder till (kanske mest tillägnade Lars-Gunnar och Per-Magnus?!)

Vi hörs snart igen! Eva

4 tankar kring ”Två veckor i Austin…

 1. Anna

  Hej Eva,
  Det är väldigt roligt att läsa din blogg.
  Hoppas du har det superfint och att dina nya freshmen är bra.
  Mvh
  Anna

  ps – säkerhetsnålen i örat syns och är mycket fräck

  Svara
 2. Sylvia Waara

  Eva du verkar ha fått en väldigt bra start. Efter mycket välbehövligt regn har vi nu klarblå himmel och sol. Vi hinner dock inte fokusera på vädret så mycket för här är det ju både programstart, kursstart och utvecklingsarbete på gång!

  Svara
 3. Gunilla Dernbrant

  Vilka spånnande arbetsuppgifter du har fått! ska bli roligt att höra mer om detta, men för oss som inte är så insatta, vad står PBL för? Jag kan inte se bilderna, är det så att de bara syns några dagar?
  Ha det bra i värmen!
  Gunilla

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.