ASLA 2020 digital edition – konferens om tillämpad språkvetenskap

Vartannat år anordnas ASLAs symposium om tillämpad språkvetenskap. I år var det Göteborgs universitet som var värdar. Men…. eftersom coronapandemin sätter käppar i alla tänkbara hjul så gick det inte att genomföra konferensen på plats i Göteborg. Men arrangörerna gav inte upp, utan ställde om till en digital version av konferensen.

Så, igår och idag har jag suttit framför min skärm i mitt hemmakontor, med utsikt över min egen trädgård och stundtals med min katt i knäet – och samtidigt varit på konferens i Göteborg!

Jag höll en presentation om min avhandling, och utöver det så har jag lyssnat på flera väldigt intressanta och välformulerade presentationer om pågående språkvetenskaplig forskning. Jag tar främst med mig diskussionen om flerspråkig kriskommunikation (inte minst i den situation som nu råder på grund av pandemin). Där möttes många av mina hjärtefrågor: tillgänglighet, mångfald, funktionshinder, språk, demokrati, mediebilder och forskning.

Jag har också fått kontakt med flera intressanta personer som jag hoppas kunna möta igen i fler sammanhang. Det är roligt att jobba med forskning!

Nästa gång som ASLAs symposium anordnas är våren 2022, och då blir det Stockholms universitet som är arrangörer. Vi ses där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *