Delaktighet och identitet – förvirring på en högre nivå

På schemat idag: associationsövning kring begreppen ”delaktighet” och ”identitet” med studenter. De får se en mängd olika foton och uppgiften är att diskutera bilderna utifrån delaktighet, deltagande, aktivitet, tillgänglighet, ensamhet, makt och identitet. Vad är egentligen skillnaden mellan delaktighet och deltagande? Är det vilka sammanhang vi är delaktiga i som definierar vår identitet? Och när vi översätter delaktighet till engelskans ”participation” – vad betyder det då? Som vanligt räknar jag med att förvirringen kommer vara större när vi slutar än den var när vi började…

2 tankar kring ”Delaktighet och identitet – förvirring på en högre nivå

  1. Helene W von Granitz

    Vilken bra övning Helena! Enkla visuella medel som visar den stora komplexitet i begreppet delaktighet! Ser fram emot att ta del av resultatet.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *