Filmtips: ”My beautiful broken brain”

Dokumentären ”My beautiful broken brain” är verkligen sevärd! Den handlar om Lotje, som drabbas av en stroke vid 34 års ålder. Vi får följa henne under det första året efter stroken. Hon får afasi som en följd av hjärnskadan och hon ställer viktiga frågor som ”om jag förlorar mina ord, är jag då ändå mig själv?”.

Jag känner igen många saker ur filmen från berättelserna som deltagarna i min studie har delat med mig. Att tvingas börja om från början med att lära sig läsa och skriva, att både känna sig som en bebis och som en vuxen på samma gång, att tvingas inse att rehabiliteringen tar längre tid än man hade önskat, att ständigt vara orolig för att få en ny stroke… 

  

Här är länken till filmen på Netflix: https://www.netflix.com/title/80049951?s=i

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *