Tänka om

Tjillevippen!!!

Förra inlägget avslutades med att vi skulle plugga en massa inför två tentor denna veckan. Så jag tänkte att vi kanske skulle berätta om hur det fungerar på skolan här i Nederländerna.

Hemma är vi vana vid att läsa en kurs åt gången och sen tenta av den kursen. Här läser vi terminens alla fyra kurser på en och samma gång. Så vi har bra mycket mer tid i skolan varje vecka än vad vi är vana vid hemma. På samma gång har vi minst lika mycket litteratur att läsa per kurs precis som hemma, så det gäller att tänka om sitt upplägg av läsandet. Det gäller även att få till ett system så man inte blandar ihop vad som hör till vilken kurs, framförallt eftersom två av kurserna har en del litteratur som är snarlika varandra. Beroende på hur många poäng kurserna är på så har vi olika antal tentor under terminen. Denna veckan har vi tentor på två olika kurser och de kurserna kommer vi ha ytterligare en tenta på vardera. Den kursen med flest poäng på kommer vi även ha några inlämningsuppgifter på. Dessutom så har vi föreläsningar enligt det vanliga schemat hela veckan så det är mycket att få ihop inför tentorna.

img_20170922_112443_494

Så just nu är det lite kämpigt att plugga till två olika tentor som vi ska ha bara två dagar mellan varandra. Mest för att man inte är van vid detta systemet, men man kommer väl in i det!? Hela helgen har bara bestått av pluggande, vilket varit lite tråkigt med tanke på att det varit helt underbart väder här i helgen. Jag (Emma) tog en paus i lördags och gick ut och gick en timme, vi bor nära en park. Och när jag säger park menar jag inte en liten vanlig stadspark med cirka 5 träd och lite gräs som man oftast ser hemma i Sverige, utan jag menar park!! Herregud vilka träd där är, och några små dammar där jag i lördags såg en stor fin Häger. Till och med lekplatsen där är stor och ser kul ut, blev själv sugen på att börja klättra på klätterställningen.

img_20170910_145518_952 img_20170910_145518_947 img_20170910_145518_944 img_20170910_145518_943

En smart grej vi vill tipsa om till framtida studenter här är swapfiets , där kan man hyra en cykel för endast 12 EUR/månad. Dom kommer och levererar cykeln hem till dörren och om den skulle gå i sönder kommer dom och lagar den vart du än befinner dig inom stadens gränser. Så nu kommer vi enklare, snabbare och billigare till skolan och affären. Himla bra deal i en så här stor cykelstad. Ni ska se cykelparkeringarna här, ojoj, så fullsmockade!!! Lovar att försöka ta en bra bild på det så ni får se. Dessutom som en bonus så var han som kom och levererade cyklarna ögongodis deluxe!! 😉

 

 

 

Är det något som någon läsare vill veta om vår tid här i Tilburg så är det bara att lämna en kommentar så ska vi försöka svara så gott vi kan på det. Just nu måste vi köra ett sista pluggrace innan tentan imorgon….. Over & Out

En tanke kring ”Tänka om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *