Borta men ändå så nära

Ännu en vecka har passerat i Tilburg… eller ja, i hela världen men nu fokuserar vi på oss!! 😉

I vår lägenhet bor det 6 personer, vi två från Sverige, två tjejer från Spanien, en tjej från Sydkorea och en kille från Portugal. Alla har vars ett eget rum, sen har vi gemensamt kök, badrum och toalett. Var inte riktigt vad vi förväntade oss när vi kom, men nu när man börjat lära känna de andra och komma in i rutinerna så fungerar det över förväntan bra. Alla kommer bra överens (än så länge…) och vi har haft vår första gemensamma middag ihop. Vi bjöd de alla på ”svensk taco” som de verkligen älskade. Vår plan är att alla i lägenheten ska bjuda på vars en middag som anses vara en nationalrätt. Och jaaa, vi började med tacos!!!

En stor fördel med att ha en termin här i Nederländerna är närheten till så många spännande resmål i Europa. En av våra första helger här åkte vi till Antwerpen i Belgien över dagen. Det var smidigt och billigt, tog ca 1,5 timme och kostade 220 kr T/R. Vi åkte tillsamman med tre av våra fyra rumskamrater och hade en kanondag. Och vilken stad det var, hade inga skyhöga förväntningar så blev mycket positivt överraskade. Vilka fantastiska byggnader, vi hann bara av tåget så slog centralstationen oss med häpnad. Vi hade dessutom turen att vara där när den belgiska militära musikkåren skulle framföra en uppvisning på kvällen, taptoe kallades det visst. Tyvärr missade vi själva uppvisningen men kunde under dagen ta del av deras genrep. Hur fräckt som helst!!  Hade utan problem kunnat strosa rundor en hel dag till. Dessutom var det väldigt kul att åka med våra nyfunna vänner.

antwerpen img_8863 img_8870 img_8882img_8869

Nästa vecka ska vi ha våra första tentor här, dom slår på stort så vi har två på samma vecka. Inget vi är vana vid hemma från Sverige. Det känns lite nervöst så därför ska den kommande helgen spenderas med näsan i alla böcker… helst på en och samma gång om det bara hade varit möjligt!!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *