Weraba

Detta är vårt sista inlägg på utlandsbloggen och även slutet på vår tid i Uganda.

Innan vi åkte visste vi inte riktigt vad vi hade att förvänta oss eller hur resultatet skulle bli för vår studie och för vår personliga upplevelse. Det blev mer fantastiskt än vad vi kunde föreställa oss!

Minor Field Studies-stipendiet gjorde det möjligt för oss att uppleva en dröm. Det har varit otroligt lärorikt och givande att forska så nära verkligheten som vi gjort. Vi rekommenderar alla som är intresserade av att söka detta SIDA-stipendium eller på annat sätt ta någon av de chanser Högskolan i Halmstad erbjuder till utlandsstudier/-praktik. Det är en möjlighet som sällan ges till att se världen, uppleva andra kulturer och möta underbara människor.

 

snapchat-1061860233

Om ni å andra sidan sitter och funderar på att åka på en volontärresa – gör det! Det ger så mycket mer än vad man kan föreställa sig. Ssenyange Education Projektet är något vi förespråkar starkt då vi sett verksamhetens mål och vad hjälpen och bidragen går till. Vi har sett hur äkta omtanken för barnen är och har trivts otroligt bra med all personal och barn. (Dessutom pratar såväl barn som vuxna engelska och undervisningen sker också på engelska!). Du kan också bidra på andra sätt till skolans verksamhet och barnens vardag, kika på hemsidan http://www.ssenyange.org för att läsa mer. De är helt klart värda ett shout out för deras fantastiska arbete!

snapchat-269882071

 

Nog med marknadsföringen! Men detta har ärligt talat varit den starkaste resan vi gjort! Den kärlek och gemenskap som vi upplevt här har gjort det till en oförglömlig resa med en intensiv känsla av vi måste åka tillbaka någon gång i framtiden. Som ett barn på Ssenyange skrev i ett brev till oss ”You have two homes now”!

 

img_5760-2

 

 

Tack för att ni följt oss! Imorgon påbörjas resan hemåt och i bagaget har vi några kulturella influenser med oss i form av ugandisk tid, rytm och att hälsa på varje människa vi ser. Hoppas alla i vår omgivning kommer ha överseende för detta.

/ Charlotte & Beatrice

img_4866

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *