Entebbe

När vi lämnade Masaka för att åka till Entebbe passerade vi Ekvatorn, från söder till norr. Denna gräns är lite av en turistattraktion så vi stannade till för att gå fram och tillbaka över linjen, och för att ta en bild av monumentet.

snapchat-216257499

 

 

Vi anlände till Entebbe, som är en medelstor stad belägen vid Victoriasjön (världens näst största sjö). Entebbe har tidigare varit landets huvudstad och har Ugandas enda internationella flygplats. Det sistnämnda är orsaken till att vi valda att spendera några dagar här innan hemfärden till Sverige.

Vi påbörjade vår ledighet med incheckning på hotellet och dagen därpå kastade vi oss i solstolarna efter frukostbuffén. Vi ska inte hymla med hur många lata timmar det blivit i de solstolarna de senaste dagarna. Framåt kvällen efter en stekhet dag anslöt vi till hotellets grillkväll med sydafrikanskt tema och liveband. Det är lågsäsong här vilket märks! Det kändes lyxigt när vi satt i hotellets trädgård som de enda gästerna med ett liveband och 10 servitörer.

 

snapchat-1681292465snapchat-929487633

 

Under fredagen begav vi oss ut för att ta en närmre titt på staden och sjön. Vi besökte ett antal mysiga craft shops som säljer lokala hantverk. Där finns allt från skålar gjorda av tidningar till t-shirts med texten ”My name is not Mzungo”. Man får alltid en liten chock när det gäller att förhandla priset eftersom shilling här ligger på en annan nivå än kronan. Ett flätat armband kan kosta 5000 shilling, vilket kanske låter mycket men är 12,50 i svenska kronor… Vi strosade vidare till stranden. Där fann vi en restaurang som hade ugandiska trummor och dansare som middagsunderhållning. Vi spenderade kvällen på stranden och till vår egen överraskning valde båda vegetariska rätter, vilket inte hör till vanligheten utan är nog en effekt av de senaste sju veckorna.

 

img_5856

 

Efter detta skulle vi ta oss tillbaka till hotellet, och ikväll hade vi mod till att ta vår första boda boda åktur! Vi hoppade alltså på en taxi-motorcykel och hoppade sedan av den glada över att vi nådde vår destination oskadda.

Nu väntar ytterligare två lata dagar i solstolen sen väntar vårt avslutande inlägg här på bloggen!

img_5793

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *