The Holy Week

I Uganda startar påsken söndagen innan påskhelgen, på dagen som de kallar ”Palm Sunday”. Då inleds The Holy Week med Jesus ankomst till Jerusalem, därav en ceremoni där vi viftade med palmblad och deltog på en gudstjänst.

 snapchat-1122605578

 

 

Veckan fortsatte som vanligt med att hjälpa lärarna med rättning, samla material till c-uppsatsen samt lära oss att räkna bråktal och om ”alcohol in our society”. Utöver det vanliga så provade vi på att vara med i scouterna och hejade på när barnen hade fotbollsmatch.

Ledighet från lektioner började på fredagen, The Good Friday. Vi spenderade hela dagen med att umgås med barnen. Vi hoppade hopprep, spelade badminton och ritade. Samma dag fick vi lära oss att laga chapati, något som är en favorit för oss båda. Chapati är som ett stekt tunnbröd gjort på mjöl, morötter, salt, lök och olja.

 

snapchat-1656990383

 snapchat-1585323161

 

Påskafton firades annorlunda jämfört med hemma. Här i Uganda sörjer man på lördagen så det var en lugn dag. Vi smygfirande ändå genom att unna oss varsin mango-juice på vår balkong.

 

snapchat-976753302

 

Easter Sunday, påskdagen, är den stora dagen! Klockan 7 (ugandisk tid 8:30) började gudstjänst med högläsning på luganda samt sång och dans. Denna dag fick barnen ris istället för pocho till både lunch och kvällsmat, vilket var uppskattat!

Dagen fortsattes med att umgås med barnen så mycket som möjligt och även måndagen innebar ledigt från skolan så då blev det också massa kvalitetstid med dem. För idag, tisdag, var det dags för oss att lämna Ssenyange efter 7 oförglömliga veckor. Ingen av oss kunde ana att vi skulle bli så fästa vid barnen och all personal så avskedet var riktigt tufft. Men förhoppningsvis var det inget ”hejdå” utan ett ”på återseende”!

 

img_5405

 

 

Nu ska vi spendera 5 dagar på hotell i Entebbe innan flygfärden hem. Här ska vi bättra på brännan och unna oss ledigt efter 7 intensiva veckor i fältet med materialinsamling. I nästa inlägg får ni se när vi utforskar ”metropolen” Entebbe.

GLAD PÅSK! (ugandisk tid)

1 tanke kring ”The Holy Week

 1. Matilda

  Tack för att ni delat med er av er vardag på Ssenyange!
  Ha nu sköna (tysta!) dagar i Entebbe och ha en fin resa hem.
  Hör av er när ni hinner och hunnit i kapp lite hemma.

  PS Thai Garden på Nambi Rd i EBB har finfin mat!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *