Oliotya

Med tanke på tidigare inlägg, tro det eller ej men vi pluggar faktiskt här också! Vi är ju i Uganda för att hitta material till vår c-uppsats. För att påminna oss om detta har vi skrivit vårt syfte och satt upp det på en vägg i vårt rum (se bild nedan). Vi är positivt överraskande över hur mycket man kan få gjort när man slipper laga mat, inte har tillgång till gränslöst utbud tv-serier (”bara ETT avsnitt till”), inte kan kolla snapchat eller facebook, inte har ett gym att gå till etc.

 

snapchat-1955040916

 

 

Mellan plugg och lektioner så hinner vi med att njuta av både solen och utsikten från vår balkong, något vi aldrig tröttnar på! Som ni kan se nedan sitter vi ofta med på lektionerna och lär oss alltid något nytt, och detta påminner oss om att vi inte borde delta i ”vem är smartare än en femteklassare?”. På bild kan ni också se ett av våra mästerverk här på skolan som vi skapade för Baby Class.

img_4864

img_5284

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

img_4961

 

Som vi har nämnt innan har vi inte tillgång till wi-fi på skolan så vi får ta en (välbehövlig och efterlängtad) promenad till vårt favorithak Frikadellen, där har vi våra ”business meeting”. Då mejlar vi skoluppgifter/hemexaminationer, berättar för våra nära och kära att vi lever, bloggar, sköter praktiska ärenden t.ex. räkningar och hotellbokningar. Här får vi även en chans till lite egentid.

 

Frikadellen ligger i Masaka, en medelstor stad som har det mesta. En vanlig syn är kor med gigantiska horn som strövar fritt, mango som säljs vid vägkanten och moped-taxi ”boda boda” som susar förbi. Till centrala Masaka går vi någon gång i veckan antingen för ett pool-besök eller kaffe-inköp. För att vidga våra vyer om Masaka så åkte vi till Lake Nabugabo. Där såg vi apor leka, vi åt fisk Ugandan-style (you eat it all…) och hade picknik på stranden.

 

 

snapchat-448476188

 

Vi har nu ca 2 veckor kvar i Uganda och på Ssenyange väntar påskfirandet vilket är väldigt stort här. I Uganda sörjer man Jesus på lördagen och sedan firar man med en stor fest söndag och måndag. Vi tänker att vi ska förklara det svenska konceptet med en kanin som gömmer ägg samt kärringar som flyger på kvastar, vi får se hur det går …

 

 

snapchat-382479166img_4944

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *