Vår helg

fajsfa

Hejsan! Hoppas ni haft en bra helg?! Vi har iallafall haft en toppen helg. I fredags var det en klassisk pluggdag. Vi båda är lediga på fredagar, då vi jobbar mån-tor (9.00-17.00), så denna dag är tanken att vi ska skriva på vår C-uppsats. Fredagen bestod av plugg, tvätt och alltmänt vardagsfix. Kvällen bjöd på thaimat och traditionellt häng på vår balkong, som förövrigt har det mest optimala läget(kvällssol och utsikt över chinese garden). Vi fortsatte kvällen med att gå ner till en resturang i Darling Harbour där vi hängde med några av Felicias kolleger. Ett riktigt schysst ställe, grym personal och allmänt skönt häng.

På lördagen tog vi lite sovmorgon och fick även tid för lite plugg, vädret var ganska dåligt så vi kunde sitta inne med gott samvete. På kvällen vart vi servade med lite mat och dryck av våra kära rumskamrater Julia och Ellen. Dem är också här och gör sin praktik, vi går alltså i samma klass i Halmstad och bor nu alla ihop. Vi kommer vissa er bilder på lägenheten, den är underbar och har allt man kan önska sig.

I Söndags hade vi en riktigt “typisk söndag”. Det var klar blå himmel och temperaturen låg på över 34 grader varmt. Då är man tacksam över att vi har rooftop med bade pool och jaquzzi (för dem som är lite frusna av sig, Sanne). Det blev poolhäng hela dagen tills suget efter kvällsmat blev alldeles för stort. Kvällen avslutade vi på en favorit restaurang I våra egna hoods, Darling Harbour, deras burgare och sötpotatis är något ut över det vanliga. Att unna sig med att gå ut och äta gott på söndagar känns som en bra tradition. Man kan slappna av och njuta av tillvaron samtidigt som man blir taggad inför den kommande veckan.

Hoppas att ni har haft en minst lika bra helg som oss. Nedan bjuder vi på några av våra favoriter, enjoy!

  • Här hemma hos oss är bananpannkakor en stor favorit. Det bästa är att det är så lätt att göra. I med 1 banan och 2 ägg i en mixer, mixtra, steka, dekorera med bär, frukt och kesella, ÄT. Melon och smoothie är något som förbrukas mycket här i hemmet.
  • TIPS. Nu när vi ändå är inne på mat så kan vi passa på att tipsa om Kängru. . Felicia var helt frälst första gången hon testade det (dock i Sverige). Vi tänkte först, nja…Men sen när vi var i affären så såg vi att filerna bara kosta 8 AUS och biffarna 5 AUS, vilket är ca 56 respektive 35 svenska kronor, så var vi tvunga att testa. När jag (Sanne) berätta detta på jobbet så sa dem att det var typiskt turister och tro att man äter Kärngru i Australien. För det är faktiskt inte något man gör, inte på grund av att dem är utrottningshotade eller något sånt, utan mest bara för att man inte gör det. Konstigt tyckte vi, då det är så himla gott! Man kan steka köttet perfekt rött (som vi tycker är bäst) och avnjuta det med sallad och lite sås. Mums. Rekommenderas stakt till er som inte prövat det än. Har ni inget på er bucketlist så har ni det nu!

Sköt om er. Ciao

fgvhbjnm
bhjbsjagnsaknghjbkjnlghvjbknl

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *