Graffiti

Något av det jag uppskattar mest i London, bortsett från alla fantastiska människor jag mött,  är gatukonsten och graffitin man kan se i nästan alla stadsdelar. Till skillnad från tillexempel Stockholm där man tills nyligen haft total nolltolerans mot graffiti har London ett blomstrande kulturliv och massvis av målningar gjorda av konstnärer från hela världen!

De flesta känner ju till konstnären Banksy, som började måla illegalt på Londons gator, för att sedan slå igenom och bli en av världens mest berömda konstnärer. Hade en diskussion angående graffiti i en konstkurs jag läser, och när vår lärare visade ”vanlig” graffiti, dvs inte något känt, sa 95% att de inte tyckte att det var konst, utan vandalisering. När hon sedan istället visade en av Banksys mest kända målningar, tyckte alla i klassen att det var konst. Ingen kunde riktigt förklara varför de tyckte som de tyckte.

Jag tycker att all graffiti ska betraktas som konst, även om den är olaglig och vandalisering.

 

David

img_3434 img_3435 img_3442 img_3444

Målningar från Leake Street

img_3645 img_4266

Målning i Shoreditch och en från när jag gick vilse på smågator i östra London

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *