Amsterdam och Bruges

Började resan till Amsterdam i fredagsmorse, 06:05 gick bussen från Great Portland street station. Vägen dit tog ungefär 7 timmar, med några förseningar och stopp längst vägen.

Att åka buss, i ett tåg som går under havet var en häftig upplevelse, för att sedan åka genom norra Frankrike och Belgien upp till Nederländerna. Det första vi gjorde när vi kom fram var att åka med kanalbåt genom hela innerstaden, där vi även fick en guidning om stadens historia samt om de häftiga husen vi såg från båten.

Efter båtturen fick vi äntligen tillgång till vårt hostell, som låg mitt i Red Light Distric! Jag fick, så klart, dela rum med två andra random killar som hakat på resan. Rummen var fräscha, sängarna bättre än de vi har i studentkorridoren samt att vi som boende på hostllet fick massor av specialerbjudanden på dricka och mat i baren som låg i samma byggnad!

Lördagen åkte vi till träskofabrik, ostfabrik samt en chokladfabrik på förmiddagen. Efter detta gick vi mestadels runt i staden bara för att se och upptäcka så mycket som möjligt, men eftersom det plötsligt började spöregna blev vi dyngsura, fick springa genom hela staden till ett sexmuseum – vilket var det mest bisarra jag såg på hela resan, vilket säger ganska mycket!

Söndag morgon började vi dra oss till Belgien för att spendera några timmar i medeltida staden Bruges. Aldrig varit med om en så blåsig stad, inte ens Halmstad! Men innerstaden var enormt vacker med gamla gator, hus och enorma kyrkor.

Nu är jag precis tillbaka från resan, så postar detta och sen ska jag sova ikapp de timmarna jag missat denna helg!

 

 

David

 

img_4238 img_4237

Ett av torgen i Bruges och en av de stora katedralerna.

img_4196 img_4195 img_4185

Red Light distric samt andra hus längst kanalerna i Amsterdam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *