Toalettbesök och Mosbach

På fredagsmorgonen och sista dagen tillsammans med tyskarna rullar vi mot ett företag som heter Geberit och tillverkar toaletter och badrumstillbehör. Även hela ledningar i fastigheter. Studiebesöket visade sina nyaste duschtoaletter (som vi även testade själva) och deras labb där tester angående ljud och kvalitet genomfördes.

ooo ooooooooooo

Efter ett mycket ledsamt avsked där Mr. Floss delat ut diplom och många kramar rörde vi oss mot en lång bilfärd mot Mosbach, där vi också spenderade natten. Morgonen därpå fick vi se deras projekt som heter Global Food Garden. Projektet går ut på att odla grönsaker med endast 10 % vatten av vad som normalt krävs. Detta görs genom ett filtreringssystem som har fiskar och bakterieodling. Huset vi sov i hade även en egen elproduktion i form av vattenkraft från en å som rinner under huset.

o oo ooo oooo ooooo oooooo

Huset vi bodde i var väldigt gammalt, här ser man fortfarande skotthål från andra världskriget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *