Kvällstur i Ulm + Besök i bryggeriet

Hej på er!

Nu är sista skoldagen i Tyskland över och vi har bara roliga aktiviteter och studiebesök att se framemot de kommande dagarna, kul!

Just nu är vi precis hemkomna från den närmsta storstaden Ulm där vi har spenderat eftermiddagen med att agera turister. Allt från konstutställningar till att bestiga världens högsta(!!) kyrktorn och sluka en och annan schnitzel. I vilket det senaste våra finska vänner visade sig helt exceptionella. Under kvällen fick vi en medeltida rundvandring i staden då även våran Johan och Stephen nådde punkten i deras karriär som nattväktare.

Nämen titta vem man stöter på i Ulm. 150 meter kyrktrappor senare.

Johan & Stephen håller gatorna stilla. Gruppfoto framför Ulm-Münster

För att uppdatera om vad som hänt i veckan tänkte vi berätta om vad vi gjorde i tisdags, förutom att vara i skolan fick vi ta del av veckans höjdpunkt och det är ju så klart Bergs bryggeri. Tyskland är känd för sin öl så tyskarna hade ju självklart planerat en rundtur på det lokala bryggeriet. Vi hade en guidad tur som avslutades med en ordentlig middag på bryggeriets taverna/pub. Där åt vi bland annat den traditionella rätten Schweinekrustenbraten vilket är en köttbit med sauerkraut (surkål) och knödel (brödboll, dumplings på engelska).

För att ständigt återkoppla till våra studier fick vi flera snabba fakta om anläggningens kylsystem, temperaturskillnad och trycksättning från vår professor som följde med på studiebesöket.
Sedan tisdagen har han dagligen återkopplat till hur tekniken för bryggeriets kylsystem fungerar och gett oss god förståelse till varför Biberach marknadsför sig som ett universitet för ’Applied Sciences’.

Kylledningarna med okänt kylmedium håller det siste produktionsledet nedkylt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *