tentaperiod i julledighet

Och som ni ser har även fröken Källmark överlevt både jul och nyår och är tillbaka i den älskade vardagen. Jag sitter i mitt halvdunkla kök och skriver till er, så som jag brukar göra, och som jag har gjort många gånger nu. Det är inte många gånger kvar nu, ska ni veta. Det är stora förändringar på gång. Men innan dess, så är det lite mer jullov och total ledighet kvar. Har ni kunnat slappna av precis som jag eller sitter ni uppe sena kvällar och studerar fysik och teorier, läroplaner eller periodiska system? Det är ju en sådan period nu också, det vet jag. Jag har ju ändå studerat ett antal år nu.

När jag var yngre och hörde folk berätta om sina studier, och även nu när jag hör vänner berätta om sina studier har jag svårt att förstå vad de gör och hur mycket de faktiskt anstränger sig. De sitter uppe och vänder på dygn, de skriver stora avhandlingar och läser böcker skrivna av forskare, och trots att jag är imponerad av dem kan jag mentalt inte göra kopplingen mellan deras prestation och samma prestation som jag faktiskt gjort. Egentligen borde jag vara lika stolt över mig själv som över alla er som arbetar framåt. Är ni som jag? Eller tänker ni på ett helt annorlunda sätt?

Mina klasskamrater kämpar nu med en muntlig matematiktenta som ska få dem att bli godkända mattelärare. Jag önskar dem ett stort lycka till och kurar upp mig i soffan, och ser fram emot att mina framtida barn en gång ska få dem som lärare. Kompetenta, snälla och empatiska människor som sina förebilder.

IMG_1785

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *