Talk-show

I måndags hade vi redovisning i en del utav matematiken. Vi har läst om en elefant i ett klassrum och skulle skildra vår tolkning av ett sådant begrepp, hur vår utveckling som lärare sett ut och hur olika lärstilar ser olika ut hos olika lärare. Istället för att göra en traditionell redovisning med en power-point där framme och uppdelade stycken för att få fram vad vi ville säga snurrade vi till det. Vi gjorde en talk-show, från bokens författare, till lärare till reflektioner kring olika typer av lärande. Hur redovisningen gick får betyget som kommer i framtiden utvisa, men att vi hade roligt kan jag garantera, och är det något som jag tycker saker skall vara så är det roligt och stimulerade. Vi skrattade när vi snickrade ihop grupparbetet, vi skrattade när vi redovisade och klassen skrattade med oss. Det är ett gott betyg.

Nu är det endast några fåtal lektioner kvar innan julen är här, och jag önskar er alla lycka till med de få arbetsdagarna som är kvar så att ni orkar, och att ni kan njuta utav julen. Min jul blir inte alls som vanligt, men det får gå ändå. Man är ju ändå anpassningsbar.

Förresten, har ni passat på att samla ihop er klass för en julavslutning. Det gjorde vi, med lussebullsbak, julklappspel och sång. Och titta vad den hungriga studenten vann..

IMG_1589

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *