En månads praktik

Har sedan jag vaknade runt åttasnåret i morse tänkt att jag ska skriva ett blogginlägg här men inte förrän nu, nästan tio timmar senare har tanken gått till handling och jag har loggat in på min sida för att sprida lite fler ord. Min praktik är över nu. Den är slut, jag är klar och min handledare har godkänt mig och barnen har lovordat mig. Det känns overkligt, det känns uttömmande, och idag har jag vandrat runt som en harmonisk sömngångare som bara vill vila huvudet på kudden och låta nuet ha sin gång och jag bara vara en del av den.

En månads praktik. En månad med rutiner, där klockan och minuterna på den har varit styrande kring vad jag bör tänka, göra och säga. En månad med rutiner, tidiga luncher, matlådor, starkt kaffe och utbyten av tankar och erfarenheter, reflektioner och ifrågasättande. Det är givande och roligt men också tröttande och jag ska erkänna att jag är glad av att vara tillbaka i ett lugnare tempo. Jag har dock varit rädd för att komma ner i varv, eftersom det har varit så full rulle att jag tänkte att det skulle komma ett bakslag, att jag skulle ha svårt att sitta still, att sova och att bara vara. Men jag är lugn och harmonisk, och vem skulle tacka nej till sovmorgon en kall decembermorgon?

DSC_0046

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *