50 timmar

Jag är inte tillräckligt gammal för att sluta räkna ner till sommarlovet och i skrivandets stund är det precis 50 timmar kvar tills det är här. Men först 46 timmar kvar tills jag sitter och skriver en tentamen som ger mig fjärilar i magen, gör att det blir svart i huvudet och som får mig att städa varje hörn av lägenheten samtidigt som mantrat i huvudet går runt. ” Jag klarar det här, det är sunt förnuft.” Det är något med prov som gör att kroppen går på helspänn och prestationsångesten slås på direkt. Egentligen är det ju bara ett prov, ett test för att se om man har förstått det man borde, och så mycket farligare är det inte. Ändå reagerar kroppen som om det är dags för strid, och jag vet att om 50 timmar kommer jag vara fruktansvärt trött när anspänningen släpper, men också så otroligt glad.

Appropå 50 timmar så är det precis så lång tid kvar innan jag sitter på en buss hem till min familj som jag har längtat efter. Det är något speciellt med mammas kramar och pappas skratt. Håller ni inte med mig? Tanken på det, är gott nog en motivation att kämpa på de här sista timmarna, en i taget.

Håller förresten också på att äta ur frys och kyl nu inför sommarens och dess äventyr, och den där avvägningen gick lite snett för min del. Påbörjade denna process lite väl tidigt så nu ekar mitt kylskåp och ser sådär tragiskt tomt och ledset ut. Inför en tenta vill man egentligen ha massa mat att kunna stoppa i sig. Men icke sa Nicke! I Källmarks lya får man klara sig på ägg, flingor och en och annan bit mörk choklad. Ja, om jag glömde att nämna det så är något av det bästa att komma hem till sina föräldrar; deras mat! Åh vad gott det ska bli!

IMG_9834

( en titt in i det heliga rummet i en studentlya..) 

Men nu ska jag sluta drömma och beskriva vardagen för er.  Nu ska jag ta tag i mitt liv och dyka ner i havet av artiklar! Wish me luck!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *