Pluggstrategi när livet lockar

DSC_0024Idag känner jag hur det pirrar i magen av längtan till sommarlovet och dess underbara glansdagar som kommer vara prydda av både sol, bad, regn, arbete, långa dagar och långa nätter. Jag är expert på att romantisera vardagen och det har sina nackdelar, men också sina fördelar. Man får ju njuta lite av framtiden redan innan den är här och dagdrömmeriet kan pågå lite för länge än vad som egentligen är bra för min agenda men som jag tillåter ändå. Just nu borde jag läsa mina anteckningar, vilket jag faktiskt är påväg mot. Men det slår mig att om två veckor är jag i Bohuslän och på det bästa stället jag vet, på ett berg där harmonin är fast i platsen. Jag tror vi alla har någon plats där vi mår lite extra bra, och har ni inte hittat det än så är det bara att fortsätta leta. Lyckan kan faktiskt sitta i en plats och jag längtar så att det spritter i kroppen över att få komma till mitt.

Nu var det inte Bohuslän jag hade tänkt skriva om här idag. För tro mig, jag skulle kunna skriva sida upp och ner om hur varje vinkel är vackrare än den förra och hur världsliga problem blir till små vindpustar för ett ögonblick. Jag tänkte försöka motivera både mig själv, och alla er andra till att ta oss i kragen och anstränga oss det här sista så att tentorna passerar med ett fint godkänt i sommar. Att motiveras är inte alltid det lättaste, speciellt inte om man som jag lätt är distraherad av mer värdsliga ting och funderingar än anteckningar…Men! Jag tänkte göra såhär och ni är välkomna att följa efter om ni vill;

En kopp kaffe

en halvtimmes plugg

en paus med sol eller en serie

och så börjar man om tills huvudet är som sirap, och tro mig, ibland går det väldigt fort… 😉

Jag tror på att studierna blir som bäst om man sitter kort och effektivt. Hjärnan kan inte ta in hur mycket som helst så passa på att njut av livet, och plugga mellan varven. Då ska vi fixa detta, allihopa. Vi ska få godkänt och sen ska vi njuta av det vackraste vi har. Livet.

DSC_0035

DSC_0014

 

En reaktion på “Pluggstrategi när livet lockar

 1. Jessica

  Hej!
  Kul att jag hittade din blogg!
  Jag har precis gjort en sen ansökan till lärarutbildningen i Halmstad och tänkte kolla generellt hur du trivs och tycker att utbildningen är?
  Hur stor är klassen och uppdelningen mellan män och kvinnor? Och vad tycker du om föreläsarna?

  Ha en fin dag!
  /Jessica

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *