Solen rör min kind

Nu är den här. Den böljande sommarvärmen som jag drömt om i flera månader då jag suttit med ulltröjor och varma koppar te i händerna för att inte frysa alltför mycket. Nu får man istället hälla i sig vatten, slänga på sig det svalaste man har och njuta mot solens strålar mot kinderna. Jag älskar det, och njuter av den helande effekt som solen tycks ha på både kropp och själ. Det är rätt roligt att man blir lika förvånad varje år sommaren och värmen kommer. Man utbrister högt att ”Oj, kom den såhär tidigt och såhär kraftigt förra året också? Nej inte kan det väl vara så?”. Jag tycker det är rätt charmigt, hur vi kan födas på nytt varje gång en ny årstid träder in på riktigt.

Min helg ska spenderas i Båstad med bland annat ett litet kalas och än mer kvalitetstid med människor som betyder mycket och som man ska rå om, helst i solen med värmen som en höljande filt samtidigt.

Vi hade ett seminarium idag som handlade om hur vi ska undvika att bli utbrända när vi kommer ut som lärarstudenter. Vår föreläsare talade om liknelsen mellan soldaterna som måste lära sig hur de ska hantera situationen om de blir skadade, och hur vi som lärare måste ha verktyg för att hantera situationer så att vi inte blir utbrända. Allt handlar återigen om balans som det ständiga ordet som ska finnas i livet för att göra det rättvist. Men det visar sig att man jämt måste omvärdera för att ta sig framåt. Sker något på ett personligt plan måste man ändra sina krav och prestationer både yrkesmässigt, fritidsmässigt, hälsoenligt och privat. Allting hänger ihop och balansen måste någonstans alltid prioriteras. Du ska ha nytta och nöje, utmaningar och flyt. Trots att jag inte är någon som tycker om svarta och vita argument så passar det rätt bra här, det är viktigt att ha lika mycket av varje.

Så, som jag alltid brukar skriva här på fredagarna eller slutet på veckan. Nu ska jag ta och njuta lite extra igen, så att jag har balansen och orken för tre redovisningar och tentaplugg nästa vecka.

DSC_0022

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *