Första maj!

Det är första maj och som alltid så är mitt sinne säkert två månader efter och om någon skulle fråga mig om vilket datum det är så skulle jag instinktivt vilja säga mars. Det handlar inte om att jag inte kan datumen, klockan eller inte är medveten om att tiden går oavsett om jag tittar på den eller inte, men jag har alltid fascinerats av tid. Man hinner med så mycket varje dag, varje vecka och i slutändan då varje månad och år, och oftast går det i sådan hast att man inte hinner reflektera. Många gånger säger jag till mig själv att det aldrig händer någonting, att jag inte har presterat tillräckligt och att jag borde ta vara på tiden än mer. Tittar jag sen tillbaka så inser jag att mängden saker man gör är stor, och jag är säker på att det är detsamma för er med. Jag menar, man behöver ju faktiskt inte bara räkna de stora sakerna i livet, som att gå på en stor fest, skriva en tenta eller åka utomlands. Vi gör saker varenda dag. Tvättar, pluggar, skrattar, gråter, sviker varandra, ber om ursäkt och försöker hantera allt som ständigt förändras.

Allt sker medan klockan tickar vidare och vi bara springer vidare utan att lägga vidare värde i varken det vi presterar, gör eller är med om. Men sätter man sig ner och faktiskt tänker efter, så inser man att man är rätt fantastisk. Att vi alla är rätt fantastiska som presterar varje dag, och då är det inte konstigt att vi inte kan låta bli att känna att tiden springer iväg.

Jag vill inte säga att jag vill att tiden skall stanna. Det är inte meningen att den ska göra det, och det är ingenting som jag tjänar på att önska mig. Jag vill bara ta vara på varenda stund, hitta det fina i den och sen låta den passera, för det är så det ska fungera och det är någonstans det som är charmen med att leva.

DSC_0058

2 reaktion på “Första maj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *