Frihet under ansvar

DSC_0058

Nu sitter jag här, inne i en varm lägenhet och njuter av att inte behöva gå ut i regnrusket mer än för att fylla på mitt ekande kylskåp som skulle uppskatta påfyllning. Jag kan dricka mitt kaffe och ta påtår hur många gånger jag vill utan att en chef ropar på mig över axeln om att jag borde sätta igång med allt det man faktiskt behöver göra. För jag är min egen chef och kan vara hur tyst eller hur grinig mot mig själv som jag vill, och som ni förstår så väljer jag det första alternativet.

Det har slagit mig hur vi som studenter lever ett fantastiskt bra liv på många sätt. Vi styr till stor del helt över alla timmar på vårt dygn, och förutom ett fåtal föreläsningar i veckan som vi ska flockas kring kan vi vara precis vart vi vill utan att någon kan ifrågasätta oss. Ibland undrar jag om jag verkligen kan räkna studier som ett arbete då jag inte kan förstå att en sovmorgon emot en sen pluggkväll kan räknas som något som gör att jag är berättigad både studiemedel och studiebidrag. Hur kan jag ha det så bra är den ständiga frågan jag ställer mig när jag leende står och tittar ut över tågstationen som jag gjort så många gånger det här läsåret. Där ser man att tiden faktiskt går, och jag är både med i det aktiva samhället, fastän jag står utanför.

 Egenföretagare säger att de blev just det för att de är deras egen chef, och vad är inte vi? Vi har några år i livet då vi är precis det. Hur det går på tentan är mitt ansvar, om jag vill plugga dygnet runt är mitt val, och vill jag sova bort en vecka är det mitt val. Frihet under ansvar kallas det, och det enda som håller mig kvar är högskolepoäng som ska in inom en viss tid.

Nu är det dock ansvaret som kallar på mig, och jag ska skicka in mina sista uppgifter för den här veckan innan jag tar helg som jag ska njuta av precis som alla andra. Berättigad ledighet kallas det visst?

DSC_0021

3 reaktion på “Frihet under ansvar

 1. Eva Hansson

  Hej Sofia!
  Så trevligt du skriver :-). Kan det vara uppgifterna till mig som ska in kanske ;-)?
  Trevlig helg!
  /Eva

  Svara
  1. sofkal13 Inläggsförfattare

   Hej!

   Vad roligt att du tycker det! 😀 Haha, helt riktigt! De ligger och väntar på dig nu! Trevlig helg!:)
   / Sofia

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *