Orientation days at Korea University

Since I arrived quite early in Seoul I had been able to visit the campus and taken a look around more than once but even so, when the first day of orientation came my heart was beating fast and my mouth started to become dry as I walked towards the area circled out on the digital map on my phone. All were signs of anxiety and excitement, a terrible mix which together with the hot weather made me sweat and feel cold at the same time.

(Picture: Main Gate of Korea University)

Something I really was thankful for however was that Korea University has a buddy program for exchange and visiting students, which means that I had already been contacted by a Korean girl named Choi Go-Eun who made sure that I knew all the necessary times and dates for the orientation as well as asking me if I needed any other help. Even if I did not need much more help than to know exactly how to get to the building, it was a comfort to know that I had someone who was familiar with the city, school and language that could help out if I ever needed anything.

(Picture: Campus Tour, Main Hall)

After the formal introductions had been made, the groups were put in the hand of the Korean buddies who then took us on a Campus tour, helped us with email registration, as well as took us to lunch in one of the University’s cafeterias.

(Picture: Meat with Korean side dishes, banchan; Sigeumchi-Naul, Kimchi & Kkakdugi)

The second day of orientation was very peculiar. The first thing we needed to do was to sign up for a Student ID card which would also be used as a bank card. We received a big  pile of papers which needed to be signed, all written in Korean. ”Sign here, date here, name here” was probably the line I heard the most that day and in the end I wasn’t even sure if I had just signed up for a Student ID card or for something completely different, oh well, we can only hope for the best.

3 reaktion på “Orientation days at Korea University

 1. Paulina

  Hey, how’s it going? Paulina här. Loggade in på studentportalen och det första jag ser är ett tips om din blogg 🙂 Spännande att du är i Korea, wow! Kommer ihåg att du pratade om det sist vi sågs, att du skulle åka… Tiden går fort! Ingången till universitetet är verkligen mäktig.

  Fullt upp med skolstart här i Sverige, kryllar av folk på högskolan. Hoppas du har det fint och så 🙂

  Svara
  1. sepbas13 Inläggsförfattare

   Hej Paulina! Kul att du skriver. Har haft fullt upp med att komma in i rytmen här, allt går så mycket fortare och jag vet inte riktigt var tiden går haha. Men det är verkligen häftigt! Hur är det i Sverige, vad läser du denna terminen?

   Svara
   1. Paulina Fischer

    Haha, tiden går fort när en har roligt! Bara å njuta alltså… Annan mat, folk och allt! Höstigt värre här, blåser och regnar men rätt milt i luften (vet inte varför jag nämner vädret, märks bara tydligt nu). Jag pluggar konstvetenskap och sitter redan med första hemtentan, ska in på fredag. Pluggar ihop med Josefine, vet inte vad resten av klassen tagit vägen… Vissa läser svenska, andra annat? 🙂

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *