”Ni har blivit en del av oss”

Känslorna flödar. Jag vet inte vart jag ska börja. Hela den här dagen har överträffat alla mina förväntningar. Det började med att vi skulle dricka te hos Hanaan. När vi kom fram hade hon fixat vår favoriträtt, mashuni med rice krispis (rispuffar) och en massa traditionella maldiviska bakverk. En stund senare dyker hennes familj upp och tar fram en tårta med dekorationen ”Vi kommer att sakna dig”. Hanaan hade använt sig av Google Translate för att överraska oss, hon är så fin! Vi gav Hanaan och Hamda varsitt armband med våra initialer på och deras favoritchoklad samt ett brev som de fick läsa. De verkade som att de blev lika rörda som vi blev av att skriva det. 🙂

Under dagen fick vi även ett telefonsamtal från vår handledare Shimla på skolan och sa att vi skulle befinna oss på skolan 20.00 i kväll. Hon gav inga detaljer utan bad oss bara befinna oss på plats. När vi kommer fram till skolan först är det ingen där. Vi började inbilla oss att det var ett taskigt aprilskämt men efter en stund dyker rektorn upp, därefter Shimla och Kanma, ägaren av Atoll Volunteers, som ber oss att följa med dem. Vi hade ingen aning vad som väntade oss men kommer slutligen fram till Shimlas hus där hon dukat upp en buffé med maldiviska maträtter. Efter en stund dyker även studierektorn Arafath upp. Vi blev så otroligt chockade och visste inte vad vi skulle säga. Studierektorn uttryckte att de ville på något sätt visa deras tacksamhet för vårt arbete på skolan och eftersom vi ätit på restaurang varje dag under tio veckors tid ville de överraska oss med hemlagad mat. Han berättade även att de var ledsna för att vi skulle åka eftersom de ansåg att vi blivit en del av samhället nu och att de såg oss som sina kollegor. Återigen fick jag kämpa med att hålla tårarna inne. Det betydde så mycket att höra från just dem och vi hade en fantastiskt trevlig kväll!

Shimlas dotter frågade oss om vi hade kunnat tänka oss att åka tillbaka och vi kunde inte svara annat än ”ja!”. Jag är så tacksam för att folket här på Naifaru tagit emot oss med öppna armar och bjudit in oss till deras hem. Som jag skrev så flödar känslorna just nu och det kommer att bli känslosamt när vi lämnar ön i morgon. Nu ska jag i alla fall lägga mig med ett stort leende på läpparna, kunde inte fått en bättre sista dag på ön!

IMG_4333

Tårtan som Hanaan hade gjort till oss.

IMG_4332

Så otroligt fint.

IMG_4336

De finaste systrarna jag träffat. Hanaan och Hamda, jag kommer att sakna er så mycket!

IMG_4349

Middagsbuffén hemma hos Shimla, fantastiskt god!

IMG_4350

Efterrätt…

IMG_4356

Till vänster: Studierektorn Arafath, rektorn Ziyhad och vår handledare Shimla.

2 reaktion på “”Ni har blivit en del av oss”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *