Sista dagen på skolan – morgoncermoni och hälsotillfälle

När vi hade vårt projektavslut på skolan och satt i möte med rektorn frågade han oss om vi kunde hålla ett tacktal för studenterna samt om vi hade möjlighet att hålla i ett hälsotillfälle innan vi skulle åka hem igen. Vi såg det här som en ytterligare möjlighet i att utvecklas i vår framtida yrkesroll och tackade därmed ja.

I morse var det dags för vår avslutning på skolan och rektorn hade anordnat en extra morgoncermoni för oss. Vi hade förberett ett tal där vi tackade hela skolan som välkomnat oss med öppna armar, vi tackade även alla som deltagit i vår studie och uttryckte hur tacksamma vi var för att de har gjort den här studien möjlig för oss. Sarah var vår talesman och hon skötte det exemplariskt, så stolt över henne! Även studierektorn, Arafath, höll ett tal och tackade för vårt samarbete på skolan, det var ett väldigt fint tal och jag fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna.

Efter lunch var det dags att hålla i hälsotillfället. Det var cirka 20 elever från årskurs 8 som skulle få delta  och eftersom de skulle få göra det efter skoltid innebar det att vi behövde vinna deras uppmärksamhet genom att göra något roligt så vi körde värderingsövningen ”fyra hörn”. Klassrummets fyra hörn stod för olika påståenden kring hälsa och eleverna fick ta ställning genom att placera sig i det hörnet som stämde mest överens med deras åsikter. De flesta eleverna deltog aktivt i diskussionerna vilket gjorde oss glada.

Nu är vår tid på skolan officiellt över. Det är ledsamt men jag känner mig otroligt nöjd med vår prestation och det vi har kunnat bidra med under våra veckor här. När jag påbörjade det hälsopedagogiska programmetHögskolan i Halmstad sa jag att skolan inte var en tänkbar arbetsplats för mig men den här resan har fått mig att inse att det är precis där jag, som blivande hälsopedagog, behövs.

IMG_9302

Det finns tyvärr varken blommor eller små gåvor att köpa så vi fick göra det bästa av situationen och köpte en stor påse med mentos samt skrev ett brev som vi gav till våra kontaktpersoner på skolan. Vi skickade även med den svenska flaggan så att de inte glömmer bort oss. 😉 Ett litet sätt att visa vår uppskattning för allt de gjort för oss.

IMG_9298

Sarah håller tal inför samlingen.

IMG_4310

Efter morgoncermonin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under ”fyra hörn”, jag fick uppgiften att leda diskussionerna vilket jag trivdes bra med 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Exempel på ett påstående kunde vara ”fysisk träning gör mig…”, därefter hade de svarsalternativen ”glad”, ”energifylld”, ”trött” eller ”öppet hörn”. Väldigt bra övning för att sätta igång diskussioner!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Till vänster, vår handledare Shimla, Sarah, studierektorn Arafath, Frida, jag och Annika!

En reaktion på “Sista dagen på skolan – morgoncermoni och hälsotillfälle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *