En spontan utflykt till Felivaru

Det är många på Naifaru, både vuxna och barn, som inte kan simma. När Hanaan berättade att hon inte heller kunde simma så bestämde vi att vi skulle försöka lära henne simma nere vid stranden efter lunch. När vi kom tillbaka och skulle byta om såg vi att vi hade fem missade samtal och en del olästa meddelanden på telefonen. Det var Hanaan som försökte få tag på oss och berätta att hon anordnat en båtutflykt för oss till en närliggande ö som heter Felivaru. Båten skulle avgå om 35 minuter så det var bara att panikpacka badkläder (träningsbyxor och t-shirt) samt solkräm och springa ned till hamnen för att hinna med turen. Stressigt och svettigt!

På Felivaru finns det en stor fiskindustri som konserverar tonfisk där många av Naifarus invånare arbetar på och en av dem är Hanaans svåger vilket innebär att han har en del förmåner på ön såsom tillgång till ett gästhus (med varmvatten!) där vi kunde få hänga. När vi kom fram mötte vi upp Hanaans syster samt man och drack en välbehövlig kaffe ihop innan vi promenerade ner till stranden för att plaska runt i vattnet. Härlig eftermiddag!

Eftersom Joey åker hem i morgon avslutades kvällen med grillfest i trädgården, nu är det inte många volontärer kvar…

IMG_4139

IMG_4154

IMG_4148

IMG_4152

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *