”Du är mitt i minnet”

Det känns i kroppen att det är hemfärd snart för hemlängtan är påtaglig. Ju närmare hemfärd desto oftare får jag även frågan ”hur har du haft det?”. Jag försöker redan nu att komma på något annat svar än ”helt underbart” till alla där hemma som kommer att vara nyfikna på min resa men jag har fastnat. Jag vet inte hur jag ska summera dessa veckorna med andra ord. Först och främst, vart börjar jag? Det har hänt så otroligt mycket. För det andra, jag har nog inte själv reflekterat över allt jag fått vara med om utan jag tror att alla pusselbitar kommer att falla på plats när jag landat i min vardag igen.

En vän till Sarah skrev ”du är mitt i minnet” och jag börjar nu förstå innebörden av de orden. Att få bo och skriva min studie på Naifaru har blivit min vardag. När jag är ute och snorklar i det mest klarblåa vattnet jag sett eller när jag promenerar på de mest kritvita stränderna jag fått gå på känns det som att jag alltid har levt såhär. Det är min vardag. När jag åker hem till Sverige är det ingen semester på Maldiverna som jag åker ifrån, utan jag lämnar den nya vardagen som jag skapat mig här och av den anledningen kommer det vara svårt att återberätta allt. Det kanske är otydligt, för er som läser, vad jag menar men jag tror att de som varit långtidsresenärer på något sätt kan relatera till det jag känner. Det är en speciell känsla.

Några bilder från dagens båtutflykt till Veyvah. Det var vi tjejer plus Joey och James som åkte ut. En väldigt lugn dag med sol, bad, snorkel och känslan att bara få vara. Jag tycker verkligen om vårt lilla gäng!

IMG_4009

IMG_4026

IMG_4035

IMG_4036

IMG_4029

IMG_4004

2 reaktion på “”Du är mitt i minnet”

  1. Salam

    Istället för ”helt underbart” du är 100% nöjd med allt ”när man har läst vad du har skrivit under den här resan”.
    det är fyndigt ”du är mitt i minnet” .

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *