Bara fördelar med att välkomna den nya kulturen

Vet ni vad jag är mest stolt över när det gäller den här resan? Vår prestation. Att vi på åtta veckor socialiserat in oss i den maldiviska kulturen så pass väl att vi blir inbjudna till att få delta på olika aktiviteter, evenemang och ta del av hur familjerna bor och lever. Jag är så glad över allt vi får uppleva utanför volontärorganisationens aktiviteter för det gör hela vistelsen så mycket smidigare och roligare. Sedan hade vi förmodligen inte lärt oss så mycket om landet och kulturen som vi gjort utan de lokala relationer vi skapat.

När vi kom till skolan i går för att fotografera barnens traditionella ceremonier på morgonen (bilder kommer) berättade vår handledare Shimla att alla lärare samt föräldrarna till barnen skulle samlas på skolgården senare på eftermiddagen för att ha olika tävlingar och lekar samt att vi var välkomna att delta. När vi gick dit vid 16.30 hade det inte dykt upp så många deltagare, det var cirka 50 personer på plats vilket är väldigt lite då skolan har cirka 800 studenter. Det dröjde dock inte länge förrän skolgården var fylld och det spelades bland annat volleyboll, fotboll och spökboll. Kvinnorna spelade för sig och likaså gjorde männen. Vår tanke var bara att få se på då lärarna skulle tävla mot föräldrarna men det slutade inte riktigt så utan istället drog mammorna till barnen upp oss och ville att vi skulle vara med. Det var med andra ord bara att slänga av sig flipflopsen och köra. Första stationen för mig var stafett där två lag står uppradades mitt emot varandra med cirka 30 meters avstånd mellan och där var och en i laget ska springa en viss sträcka och räcka över stafettpinnen till nästa deltagare. När det var min tur att springa kände jag hur adrenalinet kickade igång. Jag hörde dessutom bland annat Lusiha, som vi äter frukost hos, stå och skrika ”RUN SAIDA RUN!!” (Saida är mitt muslimska namn), så jag sprang i princip för livet vilket troligen förklarar träningsvärken jag har i benen i dag… Riktigt kul dag! 😀

Ett av våra mål med resan var att få lära känna befolkningen och det känner jag i hög grad att vi lyckats åstadkomma under vår tid här. Åter igen finns det bara fördelar med att ha en öppen syn för landet och välkomna den nya kulturen!

IMG_9044-001

En annan station gick ut på att under kortast möjliga tid hoppa säck, äta två bullar och ta på sig en skjorta. Det är imponerade hur tävlingsinriktade många av kvinnorna är!

IMG_9041-001

Annika springer om vår handledare Shimla, vet inte riktigt om det uppskattades av henne men jag skrek som en galning av stolthet!

IMG_9030-001

Skrattar hysteriskt och springer på en och samma gång.

IMG_9040-001

Vet inte hur många koraller jag trampade snett på i sanden, men allt jag kunde tänka på var att inte svika min maldiviska hejarklack!

IMG_9043-001

Jag och Sarah står och hejar på studierektorn samt rektorn som tävlar i stafett. Heja heja!

4 reaktion på “Bara fördelar med att välkomna den nya kulturen

 1. Salam

  Verkligen bra jobbat,
  Ni ska vara stolta över era prestationer och att ni har kommit så här långt på den korta tiden.
  kul att ni fick vara med på skolans aktiviteter,ni verkar har gjort bra intryck där.
  ni kommer att lämna spår där.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *