Kort video om studenters syn på lärares IKT kunnande

Webbtidningen The Chronicle of Higher Education publicerade torsdagen den 9 augusti en kort video där fyra studenter ger sin syn på lärares tekniska skicklighet när det gäller att hantera IKT-teknik. I den korta videon, 9 minuter, framför studenterna i USA samtliga synpunkter som jag hört i åratal från många studenter här i Sverige. Även i rapporter publicerade under åren finns exakt samma synpunkter från studenterna. Jag undrar ängsligt, varför har inget hänt?  Se, hör och begrunda.

En sak till; Videon är gjord med Google+ “Hang Out” som mötes- och inspelningsplattform. Du kan alltså se Google+ i praktiskt bruk. Kul!

Om du vill “hålla koll på” vad jag just nu hittat och läser på webben kan du besöka min “Scoop.it” sida. Där samlar (nästan) dagligen intressanta artiklar och videos som jag hittar på nätet.

2 thoughts on “Kort video om studenters syn på lärares IKT kunnande

 1. Göran Lindgren

  Intressant tanke att uppmana studenter att kommunicera med varandra via sociala medier. Har något lärosäte provat det?

  Reply
  1. Lars-Göran Post author

   Göran, inte mig veterligt – ännu! Många lärosäten finns på Facebook och Twitter men då som marknadsföring. Högskolan Halmstad har försökt få studentkåren organisera studenter på Facebook, med bloggar och på Twitter. Ett par bloggar fungerar (som min) sporadiskt. Informationsavdelningen försöker då och då (enl. mitt sett att se saken helt felaktigt) att marknadsföra HH på Facebook och Twitter.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *