En vecka för e-böcker

Så här mitt i årets ”Read an e-book Week” (6-12 mars) kan man konstatera att nästan 57 000 av böckerna i bibliotekets katalog är elektroniska.ebok

Förutom att de finns i katalogen kan man också hitta dem i våra e-boksdatabaser. Ebrary (där man kan hitta något om så gott som alla ämnen) är fortfarande den största men i Safari Books Online hittar man en bra samling med datorrelaterade böcker från förlag som O’Reilly, Sams och Prentice-Hall.

Uppslagsverk (t.ex. Nationalencyclopedin, International Encyclopedia of the Social and Behavioral Sciences och Encyclopedia of Applied Psychology) och ordböcker (t.ex. Oxford Enlish Dictionary Online) är andra e-boksresurser som man kan ha glädje av via högskolebiblioteket.

Det finns också mängder av fritt tillgängliga e-böcker på internet, t.ex via  Project Gutenberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *