LOPAC light, vad är detta?

Nu har vi aktiverat LOPAC light i LIBRIS. Vill ni se exempel på LOPAC-länkar kan ni titta på våra poster (endast tryckt material) i LIBRIS.

Syftet med LOPAC är att våra lokala samlingar lyfts fram och görs mer synliga i LIBRIS. Du som användare kan navigera mellan LIBRIS och det lokala biblioteket och hitta vad som finns på Högskolebiblioteket i Halmstad och göra reservationer, beställa böcker, se sina lån – utan att aldrig lämna LIBRIS!

Mina lån, Låna/Reservera
Genom att vi nu är ett LOPAC-bibliotek kan du gå direkt till bibliotekets lånehantering i LIBRIS, via länken ’Mina lån’. Genom att klicka på länken ’Låna/Reservera’ får du fram vad som gäller för denna post hos oss, hur många exemplar som finns, om något finns tillgängligt för lån, möjlighet att reservera utlånat material.

Orienteringskartor
I vår katalog har det sedan tidigare varit möjligt att via detaljerad post öppna upp en orienteringskarta över en boks placering i biblioteket. Nu kan du även få fram denna karta om du söker bland vårt bestånd i LIBRIS.

lopac-libris-detail-view

När du klicka på någon av länkarna ’Mina lån’ eller ’Låna/Reservera’ öppnas dessa sidor som ett nytt lager ovanpå den befintliga posten i LIBRIS.

Hos oss gäller följande, att du kan inte reservera böcker som finns tillgängliga för lån i biblioteket. Tyvärr har inte LIBRIS möjlighet att villkora bort Låna/Reservera-knappen om vi har boken inne, det är först efter att du klickat på länken som du får besked om detta eller ej.

Lopac-hh-no-reserve

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *