Den danska och den norska encyklopedin fritt tillgänglig på nätet

Gyldendals har lagt ut sin stora encycklopedi, Den Store Danske,  fritt tillgänglig på nätet. Från början ligger alla 161 000 artiklar från den tryckta versionen och 2 andra uppslagsböcker. Tanken är att sajten skall fyllas på med artiklar från användarna. Till skillnad från Wikipedia så finns en redaktion som granskar artiklarna innan de publiceras. Det bästa från traditionellt redigerade lexikon förenas med internets samarbetsformer enligt Gyldendals. Och på köpet får man stå ut med reklam…

I Norge har man också lagt ut sin encyklopedi fritt tillgänglig på nätet: Store norske leksikon med både kvalitetsgranskade artiklar och artiklar skrivna av användarna.

När får vi se NE fritt tillgänglig på nätet?

Nationalencyklopedin  (NE) är tillgänglig med inloggning – hittas via bibliotekets databaslista.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *