Vi prenumererar nu på på UR Access: TV- och radioprogram från Utbildningsradion

UR AccessStudenter och personal vid Högskolan i Halmstad kan nu se och lyssna på Utbildningsradions filmer, TV- och radioprogram via streaming, dvs dataöverföring av media via Internet som spelas upp samtidigt som den laddas ner.

För tillfället finns det över 5000 program, med start från 2001, i databasen och det ökar konstant.
Med abonnemanget på UR Access kommer även tjänsten DelaLika som är en tjänst för den som vill lägga upp egna produktioner.

 

 

Se programmen

Programmen nås via en gemensam mediaserver och ett publiceringssystem som heter Navicast. I Navicast kan man söka och se alla program i en mediaspelare. Du kan även kommentera program, tipsa en kompis eller kollega via e-post med webblänk. Det går att ställa in upplösning om du har sämre uppkoppling än ADSL.

Använder du PC behövs inga plug-ins eller annan programvara installeras på den egna datorn för att nå programmen. Om du sitter vid en Mac behöver du installera programmet ”Flip4Mac” eller ”Perian”, vilka är program som gör det möjligt att spela upp WMV (strömmande video) och WMA (strömmande ljud) i Quicktime. Samtliga Macar i biblioteket har något av dessa program installerade.

För att se programmen måste du befinna dig på Högskolans campusområde alternativt logga in via bibliotekets proxy-server. Sök bara fram databasen i databaslistan och klicka på titeln, om du sitter utanför campus förs du automatiskt till inloggningssidan till proxyn.

Sök- och användarguide för UR access »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *