Save the date: 2 april 2020

Den 2 april 2020 kommer projektet Digga Halland, Högskolan i Halmstad att arrangera en konferens med temat informationssäkerhet. På konferensen kommer nationella aktörer att medverka för att dela med sig av kunskap kring ämnet. Reservera den 2 april i din kalender!

Eventet vänder sig till dig som är verksam inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvårdssektorn i Halland. Eventet riktar sig till chefer, utvecklingsledare, systemförvaltare och andra professioner och personer med intresse för ämnet informationssäkerhet.

Varför temat informationssäkerhet?

Informationssäkerhet är en utmaning och en viktig uppgift för organisationer att hantera, framför allt när vård- och omsorgsverksamheter digitaliseras och krav på personuppgiftshantering skärps. I augusti 2018 trädde lagen om informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster (NIS) i kraft. I projektet Digga Halland har inte minst utmaningarna förmedlats och arbetats med på flera olika nivåer och sätt. Utmaningen att göra vad som förväntas av oss gällande ledningssystem och hantering enligt NIS-direktivet har vi gemensamt och gör temat relevant. Digga Halland har därför tagit initiativ till konferensen för att utveckla samverkan i ämnet.

Förväntningar på eventet

Under konferensen kommer Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att dela med sig av sin kunskap i ämnet informationssäkerhet. Konferensen kommer att skapa möjligheter för erfarenhetsutbyte. Sammantaget förväntas dagen bidra till en säkrare informationshantering och samverkan i Halland. Möjlighet till att mötas över organisationsgränser och komma i kontakt med nyckelaktörer inom ämnet är ambitionen.

Medverkande

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) samt Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Mer information om eventet:

Högskolan i Halmstad – Informationssäkerhetsevent

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *