Studenter bakom linsen

I Digga Halland pågår många olika lokala utbildningsinsatser runt om i kommunerna och i regionen. För att fånga upp vad som händer, ta reda på vad organisationerna lär sig på resans gång, samt följa deltagarna i projektet, så har Digga Halland ett etablerat  samarbete med studenter på Högskolan.

Samarbetet innebär att studenter som idag läser eller har läst kurser inom eller programmet Medie- och kommunikationsvetenskap, gör turné i Halland och filmar projektets olika aktiviteter. Kommunerna och regionen tar emot studenterna och låter senare studenterna samla in material som ska leda till en film om besöket. Studenterna får möjlighet att komma ut i arbetslivet och skaffa sig erfarenhet av medieproduktion, knyta kontakter och få insikt i Hallands kommunala och regionala vård- och omsorgsverksamheter. För projektet innebär samarbetet ett unikt utbyte där vi får chansen att skugga projektets aktiviteter på ett mer tillgängligt och framtonade sätt.

När Högskolan samverkar så skapas unika möjligheter för studenterna att besöka näringslivet redan under sin studietid och börja samla erfarenheter från olika uppdrag och uppgifter. Det främjar möjligheten att som student översätta all nyvunnen teoretisk kunskap och skapa praktiska färdigheter. Det skapar också möjligheter för studenterna att knyter kontakter för framtiden.

Att få komma ut i verksamheterna och filma ger mig som student en möjlighet att ta ett kliv ut i arbetslivet. Jag får möjlighet att arbeta skarpt och lära mig utrustningen och filmteknik i praktiken. Det ger mig möjlighet att utvecklas och samtidigt känna en trygghet när vi åker ut på uppdrag av Högskolan, där vi alltid har någon att kontakta om det skulle behövas.
– Student på Högskolan i Halmstad

Jag skulle verkligen rekommendera alla som kan att ingå i samarbeten med olika samverkansprojekt! Det medför en massa positivt och man erbjuds möjligheten att utveckla sina kunskaper och arbeta skarpt, vilket är otroligt roligt!
– Student på Högskolan i Halmstad

Studenter som varit delaktiga i olika produktioner är Tess Johansson, Kristine Reinertsen, Linnea Andersson, Felix Vallentin, Astrid Paulsson, Hanna Olsson, Karolin Ersoy, Jennifer Jonasson, Hannah Backman, Amanda Andersson, Annie Linsemark och Sofia Ta. Tack vare projektets samarbete med studenter så lyckas vi fånga arbetet som pågår ute i verksamheterna och fånga deltagandet.

I projektet blir studenterna en viktig del av delprojektet som vi kallar ”Lärprocesser”, där deras filmdokumentationer är ett sätt att fånga, sprida och dela erfarenheter och kunskap mellan samverkansparterna i projektet. Här kan du se produktionerna som studenterna gjort:

Kungsbacka film 1
Kungsbacka film 2
Kungsbacka film 3

Hylte film 1
Hylte film 3

Laholm film 1
Laholm film 2
Laholm film 3

Falkenberg film 1
Falkenberg film 2
Falkenberg film 3

Varberg film 1
Varberg film 2
Varberg film 3

Halmstad, hemvårdsförvaltning film 1
Halmstad, hemvårdsförvaltning, film 2
Halmstad, hemvårdsförvaltning, film 3

Halmstad, socialförvaltning film 1
Halmstad, socialförvaltning film 2
Halmstad, socialförvaltning film 3

Region Halland, film 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *