”Medarbetarna behöver arbeta på nya moderna arbetssätt och med digital teknik”

Halmstads kommun arbetar för att stötta medarbetare till ökad digital kompetens och har en ambition att öka användandet av digitala verktyg i verksamheterna.

Hemvårdsförvaltningen i Halmstad kommer arbeta med att utbilda medarbetare som arbetar som Planerare och Samordnare inom hemtjänsten. De kommer att göra gemensamma och individuella aktiviteter för att stärka den digitala kompetensen i befintliga digitala verktyg. De kommer också att kompetensutveckla serviceassistenter som finns i organisationen. Serviceassistenterna står vanligtvis utanför arbetsmarknaden, men får chans att bättre integreras i branschen genom Digga Hallands utbildningsinsatser.

Jennie Vidal, Förvaltningschef på Hemvårdsförvaltningen i Halmstad, beskriver att Digga Halland är en viktig satsning och menar på att hon är stolt över att Halmstad kan bidra med en integrerande insats i deras delprojekt. I filmen ramar Jennie in varför Halmstads hemvårdsförvaltning är med i den här satsningen och varför det är så viktigt att kompetensutveckla personalen. Trygghet, både för personal och kunder, återkommer som något de verkligen vill att projektaktiviteterna ska bidra och leda till.

– För att möta framtiden på bästa sätt måste vi skapa nya välfärdstjänster och se till att vi får in digitala välfärdstjänster, men också att våra medarbetare arbetar på nya moderna arbetssätt och med digital teknik, menar Jennie Vidal.

Delprojektet i Halmstad hemvårdsförvaltning drivs med hjälp av delprojektledaren Andrea Kuti som i filmen beskriver varför det är viktigt att kompetensutveckla personalen. Vi får också lyssna till hur några medarbetare, som arbetar som Samordnare/Planerare, vad de tycker och tänker om aktiviteter som planeras för att öka deras digitala kompetens.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *