Laboration

I de kurserna vi har nu, mikrobiologi och organisk kemi har vi även en del laborationer. Det handlar mycket om att ta det vi får lära oss på föreläsningarna till en praktisk nivå, så man förstår lättare. Förra veckan gjorde vi en laboration där vi skulle identifiera tre olika ämnen på när de började koka och hur ljuset bröts igenom ämnet. Vi hade även en annan där vi skulle framställa eten och se hur det reagerar med olika ämnen. 

   
Här försöker vi framställa eten, dock så blev trycket för högt så korken flög ut hela tiden. Mindre lyckad laboration.

 

Mer lyckad var identifieringen av de olika ämnena. Vi klarade alla tre direkt. 

Häromdagen hade vi mikrobiologi laboration.  En mindre trevlig laboration där vi tog reda på hur mycket mikroorganismer det finns runt om oss. Vi fick tryckplattor som man skulle trycka på ett valfritt föremål hemma. De skulle sedan stå några dagar och förhoppningsvis(?) började det växa bakterier på dem. Vi tog sedan med dem till skolan och kollade vad det var för bakterier, och hur de växte, förökade sig och vad de levde på. 

Just nu lever jag i pack-kaos, för på måndag får jag nycklarna till min nya lägenhet! 🙂 och på köpet fick jag även en förkylning. Så nu ska jag bädda ner mig i soffan, trots det fina vädret utanför och ladda upp för nästa vecka. 
Glöm inte att den sena anmälan till Högskolan i Halmstad fortfarande är öppen! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *