Brandutbildning

Idag har vi alla som är på något vis involverade i kåren och kårhuset varit på brandutbildning. Utbildningen var på BAS här i Halmstad som är ett samlat ställe för brandkår, ambulans och SOS alarm. Det var en bra föreläsning följt av lite eget släckningsarbete. Föreläsningen bestod av olika statistik, lite olika brandhistorik om vad som hänt på olika andra pubar runt om i världen, samt mycket förebyggande tänk. Vi fick med oss en hel del tips att tänka på, både på kårhuset och även till min egna lägenhet hemma, som till exempel att en stäng dörr kan rädda så mycket mer än man tror. 

Efter föreläsningen var det dags att släcka elden själva. Vi fick släcka med pulversläckare och vattenslang, från ett brinnande fat. Sen demonstrerade dem även hur det ser ut när det blir en gasolexplosion vid en gasläcka. Jag fotade tyvärr bara en bild och självklart blev den suddig. 

Sammanfattningsvis var det verkligen en bra dag som jag tror alla fick med sig något bra ifrån, och det känns tryggt att kåren tänker så mycket i förebyggande att vi alla är redo om det händer något, vilket vi hoppas det inte gör. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *