De olika organen i Halmstad

Hej! nu har det varit fullt upp, rutinerna är tillbaka efter omtentaveckorna och schemat är fullspäckat. I torsdags hade vi val av de nya styrelserna till fem av de sex olika organen (ÖS är redan klara) i studentkåren. Jag hade blivit nominerad till nöjesmästare i Hjärter 6. Tänkte förklara lite vad de olika organen gör här för studenterna.

KAD
Kårens arbetsmarknadsdelegation är de som planerar arbetsmarknadsdagen, en dag för studenterna och företagen. Mässan gör att studenterna kan knyta kontakter med företag om det så är inför sommarjobb, examens arbete, praktik eller framtida jobb. För att läsa mer om KAD tryck här!                             

Hjärter 6 (6M)
Hjärter 6 är det organ som driver och tar hand om kårhuset Nationen. Som sexmästare sitter man i en styrelse som hittar på massa olika roliga event för studenterna på skolan. Allt från gasquer, After Work, pubkvällar eller olika temakvällar som tex ladies night som vankas i helgen. Det är här jag nu har blivit inval så ser fram emot ett roligt år tillsammans med resten av styrelsen. Nöjesmästare som jag har blivit invald som ska planera olika teman till gasquerna och temakvällarna. Nöjesmästaren är även med och kontaktar olika sponsorer som hjälper oss med event. Läs mer om Hjärter 6!Sexmästare syns tydligast i sina röda piketröjor, walkie talkie på armen och nycklar runt halsen.

Thorax
Thorax är det organ som tar hand om hjärtslaget. Hjärtslaget kan du läsa mer om Här! Thorax hjälper även till om du är intresserad av att åka på utlandsphester på andra lärosäten, då de har en erfarenhet av overallfester.
Thoraxs sida Thorax syns oftast i sina egna programs overaller som de sedan kompletterar med en vit läkarrock täckt med hälsningar med svart spritpenna.

UFO  University Friendship Organization tar hand om våra utbytesstudenter på högskolan. De anordnar olika evenemang så studenterna får ut så mycket som möjligt av sin studietid i Sverige och av Halmstad. UFOs sida UFO har vita tröjor med texten UFO tryckt på ryggen.

Motvinden
Motvinden är Högskolan i Halmstads egna studenttidning. Det är en gammal tidning som nu har kommit tillbaka med en ny styrelse, ny layout och nya idéer. Motvindens sida finner du här inne! 

Överstaben (ÖS)
Ös är dem som tar hand om nollningen. Som översta huvudet så hjälper de staberna i varje program att genomföra en bra nollning så de nya studenterna känner de sig välkomna till högskolan och Halmstad.
Nu hoppas jag ni har lite mer koll på de olika organen,  och sen glömmer ni väl inte att ansöka till Högskolan i Halmstad?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *